Υποβάθμιση του outlook της αμερικανικής οικονομίας από S&P

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο σε υποβάθμιση του outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ προχώρησε... η Standard & Poor΄s, με το διεθνή οίκο αξιολόγησης να επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση AAA και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση A-1+.

θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ανακοίνωση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης αναφέρεται ότι παρόλο που ότι έχουν περάσει μόλις 2 χρόνια από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στους τρόπους για την αντιστροφή της κατάστασης και την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων πιέσεων. Μάλιστα ο οίκος τονίζει πως η υποβάθμιση είναι περισσότερο ορατή παρά ποτέ, κυρίως λόγω του πολύ μεγάλου χρέους και των ελλειμμάτων, ενώ όπως αναφέρεται στην έκθεση ούτε μετά τις εξαγγελίες του προέδρου Ομπάμα για περικοπή δαπανών έως τέσσερα τρισ. δολάρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια! είναι εφικτή η αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την έκθεση σχολίασε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Μέρι Μίλερ, που εκτίμησε πως η υποβάθμιση των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο υποτιμά τις ικανότητες της αμερικανικής ηγεσίας.


Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+