H Microsoft ισχυρίζεται ότι ο ΙΕ9 είναι ο πιο "πράσινος" browser

H Microsoft σε έναν ενδιαφέρον ισχυρισμό σχετικά για τον Internet Explorer 9, δήλωσε ότι είναι ο πιο "πράσινος" πλοηγός.
Σε post που αναρτήθηκε στο IEBlog, η εταιρία απεικονίζει με γράφημα τα αποτελέσματα δοκιμών από την κατανάλωση ενέργειας με τη χρήση του ΙΕ9, Chrome 10, Firefox 4, Opera 11 και Safari 5. Οι πρώτοι τρεις πλοηγοί έδειξαν παραπλήσια νούμερα σε κατάσταση αδράνειας, ωστόσο ο IE9 είχε τη χαμηλότερη κατανάλωση σε επίσκεψη ειδησιογραφικού site και εκτέλεση εφαρμογών σε HTML 5.

Για τη σύγκριση του site ειδήσεων, ο ΙΕ9 ξόδεψε 33 λεπτά από τη θεωρητική διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας 56 αμπερωρίων. Ο Chrome 10 μείωσε τη μπαταρία κατά 1 ώρα και 12 λεπτά, παρουσιάζοντας τη χειρότερη απόδοση, ενώ ο Firefox 4 είχε παραπλήσια απόδοση με 35 λεπτά. Ο Opera 11 και Safari 5 κατανάλωσαν 58 και 41 λεπτά αντίστοιχα.

Στις δοκιμές με HTML5 εφαρμογές τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με τον IE9 να παίρνει την πρωτιά και τον Firefox 4 να έρχεται στη δεύτερη θέση. Σε συνδυασμό όλων των δοκιμών, η Microsoft ισχυρίζεται ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τη χρήση του IE9 ήταν 3 ώρες και 45 λεπτά. Ο Firefox υπολειπόταν 10 λεπτά ενώ Chrome 10 και Safari 5 ήταν σχεδόν μισή ώρα πίσω. Ο Opera 11 ήρθε τελευταίος.

Δεν είναι ξεκάθαρο πως θα μπορούσαν να αλλάξουν τα αποτελέσματα με τη χρήση διαφορετικών δοκιμών, καθώς η Microsoft δεν διευκρίνισε ποιο ειδησιογραφικό site χρησιμοποίησε για τις δοκιμές. Η εταιρία επίσης χρησιμοποίησε τις δικές της HTML5 εφαρμογές.
http://www.dailytech.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+