Ο φαύλος κύκλος της συνταγής της ΕΕ και του ΔΝΤ (Frankfurter Neue Presse)

Η Frankfurter Neue Presse θέτει σήμερα στον τίτλο σχετικού δημοσιεύματος το ερώτημα εάν η Ελλάδα μπορεί να σωθεί...
σημειώνοντας ότι όλα δείχνουν πως «η Ελλάδα δεν τρέχει σε Μαραθώνιο, αλλά ότι βρίσκεται σε μια Οδύσσεια και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα φτάσει στον προορισμό της.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει το δημοσίευμα, η δημοσίευση των νέων δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat, αυξάνει τις αμφιβολίες», παρατηρεί η εφημερίδα, παραθέτοντας τα νέα στοιχεία για το δημόσιο χρέος.

«Και αυτά μολονότι η Αθήνα έκανε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι αναμενόταν, περιορίζοντας πέρυσι τις δημόσιες δαπάνες από το 52,9% στο 49,5% του ΑΕΠ», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες της ότι η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στην Ελλάδα έφτασε πέρυσι το 4,5%.

«Αυτά συνιστούν απόδειξη του φαύλου κύκλου, στον οποίο έριξε την ελληνική οικονομία η συνταγή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι ακραίες προσπάθειες περικοπών πνίγουν τη χώρα. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η αύξηση της φορολογίας πνίγουν την ιδιωτική κατανάλωση, που στην Ελλάδα συνιστά τα τρία τέταρτα του ΑΕΠ», επισημαίνει η Frankfurter Neue Presse.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+