Από τα «πανάκριβα υποβρύχια» στα «τυφλά F16»

Αμυντικό εξοπλισμό που τελικά είναι ...άχρηστος φαίνεται πως αγόρασε η ελληνική κυβέρνηση μετά την δημοσιοποίηση των σκανδάλων για τα πανάκριβα υποβρύχια που ...γέρνουν και τα «τυφλά» F16....
Για την περίπτωση των υποβρυχίων, έχει ήδη κατατεθεί ογκωδέστατη δικογραφία (15.000 σελίδες) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Ακη Τσοχατζόπουλου, τότε αρμόδιου υπουργού Αμυνας, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η Ν.Δ πρότεινε να σταλεί το θέμα σε Εξεταστική Επιτροπή, χωρίς να αποκλείει και την Προανακριτική. Ο Γ. Μιχελάκης, μάλιστα, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για " ύποπτη σιωπή και αδράνεια» της κυβέρνησης όσον αφορά στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Και σαν να μην έφτανε αυτός ο πονοκέφαλος, η ιστοσελίδα wikileaksδημοσίευσε τηλεγραφήματα του πρωην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Σπέκχαρντ, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα, εκτός από πανάκριβα υποβρύχια που γέρνουν, είχε αγοράσει το 2000 και «τυφλά F16» από την αμερικανική εταιρεία «Lockheed Martin». Τα πολεμικά αεροσκάφη δηλαδή που αγοράστηκαν, και πάλι επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου, δεν διέθεταν συστημάτα αυτοπροστασίας.

enet.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+