Παραστρατιωτικός πρώην σύμμαχος του Ουαταρά εκτελέστηκε

Ο ηγέτης μιας μονάδας ανταρτών, που πολέμησε στο πλευρό των στρατιωτικών δυνάμεων του προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού... Αλασάν Ουαταρά και βοήθησε στην τελική νίκη επί του αντιπάλου του, πρώην προέδρου Λορέν Γκμπαγκμπό, σκοτώθηκε σε μάχη με τους πρώην συμμάχους την Τετάρτη, όταν αυτός και οι άντρες του αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή του Ουαταρά για αφοπλισμό των παραστρατιωτικών μονάδων.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ιμπραίμ Κουλιμπαλί σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης την Τετάρτη", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Άλα Κουακού Λεόν στο Ρόιτερ.

Ο Ουαταρά διέταξε τους ένοπλους και από τρις δύο πλευρές να επιστρέψουν στα στρατόπεδα και να αφοπλιστούν, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει κλίμα σταθερότητας στην πρώτη σε παραγωγή κακάο χώρα στον κόσμο.

Πηγή προσκείμενη σε άνθρωπο που μεσολαβούσε ανάμεσα στον Ουαταρά και τον Κουλιμπαλί και που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, ανέφερε ότι ο Κουλιμπαλί και η φρουρά του εξοντώθηκαν, όταν απέτυχαν να έρθουν σε συμφωνία με την ομάδα του Ουαταρά, σχετικά με την παύση των ένοπλων επιχειρήσεων στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+