Μια από τα ίδια...

Η μεγάλη είδηση της 18/4/2011
«Σημαντικά έσοδα που θα λειτουργήσουν τονωτικά για τα παραπαίοντα δημόσια ταμεία... προσδοκά η Κυβέρνηση από τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών, όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής».

Σιγά παιδιά μη σας φύγει κανένας πόντος από το καλσόν.

Εδώ και δέκα οκτώ μήνες όλο εξαγγέλλετε μέτρα με κάποιες στοχευόμενες «προσδοκίες» και πάντα μένετε με τη προσδοκία στο χέρι.

Τι είναι αυτό που θα μας πείσει ότι και αυτή η προσδοκία δεν θα έχει την ίδια τύχη με τις άλλες;

Αυξήσατε το ΦΠΑ στα καύσιμα με προσδοκία να μπουν μερικά δις στα ταμεία σας και αντ αυτού κλείσανε τα βενζινάδικα και μειωθήκανε οι πωλήσεις των καυσίμων.

Πήγατε το ΦΠΑ στο 23 % με την προσδοκία πάλι να αυξηθούν τα έσοδα των δημοσίων ταμείων και αντ αυτού κλείσανε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έμεινε κόσμος άνεργος, μειώθηκαν οι εισπράξεις των ταμείων αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Ψάχνετε «επενδυτές» ανά την υφήλιο και όσοι δοκιμάζουν έστω να δουν τις προϋποθέσεις που υπάρχουν σ αυτή την έρμη τη χώρα, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και μην τους είδατε.

Όμως αγαπητοί κύριοι άσχετοι έλληνες και ΔουΝουΤιώτες με τα πτυχία από το LSE και άλλα ευαγή ιδρύματα που μόνο θεωρίες γνωρίζουν να πλασάρουν, δεν αναλογιστήκατε ποτέ πως αντιδρά ό μέσος πολίτης - καταναλωτής; Δεν αναρωτηθήκατε αν αυτές όλες οι επιχειρήσεις που κλείσανε ήταν εν δυνάμει επενδύσεις;;

Μικρές, μεσαίες, μεγάλες όμως ήταν επενδύσεις, απασχολούσαν κόσμο, πλήρωναν μισθούς, πλήρωναν ΦΠΑ, πλήρωναν εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, και ήρθατε τώρα εσείς με τα «σοφά» και ηλίθια μέτρα σας και τους βάλατε λουκέτο.

Από την άλλη το παράνομο εμπόριο έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο στην Αθήνα, στους σταθμούς του μετρό, στα πεζοδρόμια της οδού Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, καταμεσής της Ερμού προκαλώντας τους νόμιμους -όσους έμειναν- καταστηματάρχες.

Και αυτό γιατί;; Γιατί ξεκινήσατε ανάποδα. Προσπαθήσατε να κτίσετε οικοδομή ξεκινώντας από τα κεραμίδια. Τέτοια ηλίθια προσπάθεια.

Αντί να μειώσετε τη δημόσια σπατάλη και τη φοροδιαφυγή πήγατε να περάσετε νόμο για να χαριστούν οι οφειλές δισεκατομμυρίων από μεγαλοοφειλέτες «κολλητούς» σας.

Αντί να επεξεργασθείτε μέτρα για ανάπτυξη άμεσης εφαρμογής, πέσατε σαν τα κοράκια να αφαιμάξετε τον κόσμο, στερήσατε την αγοραστική δύναμη μισθωτών και συνταξιούχων, την στήριξη και αιμοδοσία του εμπορίου, εξαθλιώσατε τους πολίτες, νέκρωσε η αγορά, και τώρα αναρωτιέστε και απορείτε που δεν επιτυγχάνονται οι εισπρακτικοί στόχοι σας. Μα τόσο πια δεν σας «κόβει»;;

Όμως αυτή η ανικανότητα δεν είναι κάτι προσωρινό. Είναι αρρώστια επίκτητη και μεταδιδόμενη από τη μια κυβέρνηση στην άλλη σαν αλλαγή σκυτάλης σε σκυταλοδρομία. Χρόνια τώρα η ανικανότητα παραδίδεται από την μια κυβέρνηση στην άλλη εντός και εναλλάξ, και ακολουθούν μετά οι διαξιφισμοί μεταξύ αυτών που παρέλαβαν προς αυτούς που παρέδωσαν ποιος τα έχει κάνει περισσότερο «σκατά».

Από την άλλη δε, όποτε μιλά ο πρωθυπουργός και αναμένονται να ακουστούν τα λεγόμενά του, «τσουπ» σκαρφαλώνουν τα spreads. Θυμάστε;;

Πριν τις Δημοτικές εκλογές που τις χαρακτήρισε ως ψήφο εμπιστοσύνης για να εκβιάσει τους ψηφοφόρους και που από τις 500 περίπου μ.β πήγαν στις 900 και τώρα με την εξαγγελία των νέων μέτρων την περασμένη Παρασκευή για λίγο τίποτα με μπόλικο καθόλου, τα έφτασε αισίως στις 1.142,30 μ.β. σήμερα 19/4/2011.

Τόσο ωραία πράγματα.

Και η ανάπτυξη;; Μέγα ερωτηματικό. Μια καραμέλα που όλοι οι κυβερνώντες πιπιλίζουν αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τη γεύση της και το άρωμά της. Λες και είναι δύσκολο ακόμα και αυτοί που είναι ανίδεοι στο κάτω - κάτω βρε αδερφέ να δουν τι γίνεται στις άλλες χώρες και να ξεσηκώσουν, να αντιγράψουν νόμους και κανόνες.

Να καταργηθεί η γραφειοκρατία του δημοσίου, αυτή η λερναία ύδρα που δεκαετίες τώρα ναρκοθετεί την εθνική προσπάθεια της ανάπτυξης, να εξαφανισθούν τα κοράκια και τα «λαμόγια» που πρέπει να λαδωθούν για να κυλίσει ο τροχός, και να παταχθεί η συνδικαλιστική νομενκλατούρα, ο πραγματικός φταίχτης της σημερινής κατάστασης, αυτοί που από εργατοπατέρες πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων των οποίων τα συμφέροντα «υποτίθεται» ότι εκπροσωπούν και υπερασπίζονται ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα αυτοπροβληθούν, πως θα τα «κονομήσουν», για να καταλάβουν βουλευτικό έδρανο και να αυγατίσουν τον προσωπικό τους κορβανά και να κλείσει ο κύκλος τους.

Πότε και πως θα αλλάξουν όλα αυτά;

Πότε θα απαγορευτεί στους συνδικαλιστές να διεκδικούν βουλευτικές έδρες;

Πότε θα καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και αντίθετα θα προβλέπει αυστηρότερες ποινές σε δημόσιους λειτουργούς που καταχρώνται την εξουσία τους;;

Πότε θα απαγορευτεί το δικαίωμα εκλογής βουλευτών πέρα από δύο θητείες να σταματήσει η Βουλή να είναι οικογενειακό - συνδικαλιστικό παραμάγαζο;;

Πότε θα καταργηθεί η χορηγία εφάπαξ και σύνταξης σε βουλευτές αφού δεν καταβάλουν αντίστοιχες εισφορές παρά εισπράττουν από τις πλάτες του λαού;;

Πότε θα καταλάβουν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα ότι εκτός από τους λαθρομετανάστες σ αυτή τη Χώρα έχουν δικαιώματα και οι πολίτες της;;

Πότε επί τέλους θα πέσει η νεοελληνική Βαστίλη;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+