Κίνδυνος από «ξαμόλυτο» σκύλο

Στην φωτό απεικονίζεται η ανευθυνότητα και η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο και πέρα από κάθε λογική. Ο ιδιοκτήτης ενός μεγαλόσωμου σκύλου θαυμάζει τη θέα του λυτού σκυλιού του, που απολαμβάνει την βόλτα του ανεξέλεγκτο και ελεύθερο σε μια κατοικημένη περιοχή.

Τη συγκεκριμένη εικόνα τη βλέπει κανείς σε καθημερινή βάση πολλάκις, στην περιοχή Χλόη Καστοριάς- οδό Φουντουκλή, με τον εν λόγω «κύριο» να ξαμολάει το σκυλί του, ράτσας cane corso (!!!) (μεγάλων διαστάσεων μολοσσοειδή σκυλιά, επιθετικά και δύσπιστα με τους αγνώστους).

Στην περιοχή αυτή, η οποία είναι για πολλούς - μεταξύ άλλων - περιοχή περιπάτου, συχνάζουν παιδιά, καθώς τα σχολεία είναι κοντά στον εν λόγω δρόμο, μαμάδες με βρέφη και καροτσάκια, ηλικιωμένοι, ποδηλάτες κλπ. Πράγματα για τα οποία βέβαια ο ιδιοκτήτης του σκύλου όπως βλέπετε, αδιαφορεί παντελώς, θεωρώντας ενδεχομένως ότι αυτός είναι υπεράνω Νόμου και έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των γύρω του, γιατί πολύ απλά. έτσι γουστάρει !!! Έγινα μάρτυρας, μάλιστα, διαλόγου, όπου μία μητέρα ζητούσε από τον «κύριο» αυτόν να κυκλοφορεί τον σκύλο του με το λουρί γιατί φοβόταν για την ασφάλεια του μωρού της και η απάντηση του ήταν η εξής εξωφρενική: «κάνε μου μήνυση»!!! Άκουσον άκουσον! Για τέτοιο θράσος και αλαζονεία μιλάμε.

Το απαράδεκτο της υπόθεσης και η αποθέωση της γαϊδουριάς δεν σταματούν εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατοικία του «κυρίου» μετά του αξιότιμου σκύλου του, είναι σε ένα διαμέρισμα σε μικρή οικοδομή, όπου υπάρχει βρέφος που η μητέρα του το βγάζει βόλτα με καρότσι.

Θα μπορούσα να αναφερθώ στο θέμα των περιττωμάτων του συγκεκριμένου ζώου, που δεσπόζουν στο δημόσιο παρκάκι που βλέπετε, το οποίο ο «κύριος» αυτός έχει μετατρέψει σε αφοδευτήριο του σκύλου του, χωρίς φυσικά να μπει ποτέ στον κόπο να μαζέψει τις ακαθαρσίες, όπως προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, μόνο για πολιτισμένους ανθρώπους. Βλέπετε, το ζήτημα της ασφάλειας - και δη βρεφών και παιδιών!! - επισκιάζει κάθε άλλη αναισθησία από μέρους του.

Ως μέλος φιλοζωικής οργάνωσης και ζωόφιλος, θεωρώ ακράδαντα ότι τα ίδια τα ζώα δεν φταιν σε τίποτα, αφού λογική δεν διαθέτουν για να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος. Αντίθετα, τύποι σαν και τον εικονιζόμενο που υπολείπονται παιδείας και υπευθυνότητας σε τόσο σοβαρά ζητήματα, δεν θα έπρεπε να έχουν κανένα ζώο στην κατοχή τους, για το καλό όλων αλλά και του ίδιου του ζώου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+