Ηρεμία και μικρά κέρδη στις Ασιατικές αγορές...

Ηρεμία επικρατεί σήμερα το πρωί στις Ασιατκές αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες, με τους βασικούς δείκτες στην πλειοψηφία τους να καταγράφουν μικρή άνοδο και τα...


βλέμματα των επενδυτών να εξακολουθούν να είναι στραμμένα στις εξελίξεις στο πυρινικό στθαμό Φουκουσίμα, ενώ παραμένουν πάντα οι ανηχυσίες για την πορεία της παγκόσμιας, αλλά και της Ιαπωνικής οικονομίας, τόσο λόγω της παραμονής των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα (παρά την πρόσφατη αποκλιμάκωση), όσο και λόγω των πρόσφατων προειδοποποιήσεων από το ΔΝΤ.

Αναφορικά με τη Φουκουσίμα, όπως δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η απόφαση της Ιαπωνίας να προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα στον υψηλότερο βαθμό 7 δε σημαίνει ότι αυτό είναι συγκρίσιμο με εκείνο του Τσερνομπίλ.
Στα στατιστικά των Ασιατικών αγορών με κέρδη της τάξης του 0,55% o Nikkei στην Ιαπωνία στις 9.582,69 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,21% ο Hang Seng στο Hong Kong, στις 24.026,90 μονάδες. Στα της Κίνας, έχουμε οριακές μεταβολές για τους δύο βασικούς δείκτες, με το Shanghai Composite στις 3.014,15 μονάδες (-0,24%) και το δείκτη CSI 300 στις 3.326,09 μονάδες, -0,02%. Στις υπόλοιπες αγορές, μικρή άνοδος 0,24% στην Ταιβάν, καθώς και με κέρδη 0,34% o ASX 200 στην Αυστραλία, στις 4.915,30 μονάδες. Όσον αφορά τη Σιγκαπούρη έχουμε κέρδη 0,41% για το βασικό δείκτη, ενώ με κέρδη 0,44% η αγορά της Νότιας Κορέας. Τέλος, με άνοδο 0,65% ο βασικός δείκτη στην Ινδία.

http://www.greekfinanceforum.com/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+