Λευκωσία: Άναψαν «φωτιές» για τις λαμπρατζιές

Διάσταση απόψεων μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής έχει προκύψει σε σχέση με τις λαμπρατζιές που ανάβονται κατά την πασχαλινή περίοδο. Η Πυροσβεστική, μετά τα...
περσινά παρατράγουδα αποφάσισε φέτος να ζητήσει την εφαρμογή του νόμου που αφορά στο άναμμα πυρκαγιάς, κάτι που θα σημαίνει πλήρη απαγόρευση των λαμπρατζιών.

Κι αυτό γιατί η νομοθεσία περί Δήμων και περί Υπαίθρου, απαγορεύει το άναμμα φωτιάς, εκτός και αν προηγουμένως εξασφαλιστεί άδεια από την αρμόδια Αρχή. Αντίθετα, η Αστυνομία εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι εφικτή μια τέτοια απαγόρευση, αλλά και αν πρέπει να καταργηθεί το παραδοσιακό έθιμο.

Το θέμα συζητήθηκε την περασμένη βδομάδα κατά τη μηνιαία σύσκεψη της ηγεσίας της Αστυνομίας με τους αστυνομικούς διευθυντές και τους διευθυντές μονάδων και τμημάτων, χωρίς να υπάρξει κατάληξη. Ο «Φ» ζήτησε τις απόψεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ανοικτό θέμα προς ξεκαθάρισμα, λιγότερο από ένα μήνα πριν το Πάσχα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, που ρωτήθηκε από τον «Φ», είπε ότι όντως υπήρξε αντίθεση απόψεων μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να διαβιβαστεί επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών που είναι η αρμόδια Αρχή για το νόμο που αφορά στο άναμμα φωτιάς, αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η Αστυνομία, τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, αντιλαμβάνεται τις θέσεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο τα ερωτήματα που έθεσε είναι κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί καθολική απαγόρευση των λαμπτρατζιών, αν έχει το προσωπικό να ελέγχει την τήρηση της απαγόρευσης, ενώ λαμβάνει υπόψη και τις αντιδράσεις που θα προκληθούν.

Από πλευράς της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να καλείται η Υπηρεσία να σβήνει πυρκαγιές και τα οχήματά της να πετροβολούνται από νεαρούς, οι πυροσβέστες να βρίζονται και να κινδυνεύουν, ενώ να χάνονται και περιουσίες.

philenews.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+