Στη Σαχαλίνη ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη νήσο Σαχαλίνη η οποία βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανοικτά από το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας...σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον τοπικό πληθυσμό σχετικά με τους φόβους για πιθανή μόλυνσή τους με ραδιενέργεια, εκλυόμενη από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα.

«Είμαι εδώ για να εξετάσω προσωπικά την κατάσταση. Η κατάσταση στην Ιαπωνία έχει σταθεροποιηθεί. Οι φίλοι μας οι Ιάπωνες έχουν πλέον την κατάσταση υπό έλεγχο. Οι προβλέψεις των επιστημόνων μας είναι καθησυχαστικές» δήλωσε μετά από συνάντηση που είχε με ρώσους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές δεν έχει ανιχνευτεί καμία αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας μέχρι τώρα στη Ρωσία. Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Ασμόλοφ, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων των ρωσικών πυρηνικών σταθμών, που επέστρεψε από την Ιαπωνία λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σαχαλίνη, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας.

«Μπορώ με κάθε υπευθυνότητα να σας ανακοινώσω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας», τόνισε.

zougla.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+