Έλεγχοι σε ετοιμόρροπα κτήρια στα Χανιά

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα κτήρια της Αγίας Τριάδας στα Χανιά ξεκινά άμεσα κλιμάκιο της υπηρεσίας πολεοδομίας, μετά από εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου Μανόλη Βασιλάκη... προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των κατεδαφίσεων όλων των κτισμάτων που κρίνονται επικινδύνως ετοιμόρροπα.

Το κλιμάκιο αναμένεται να το συνοδεύσει ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, ο οποίος έχει δώσει αυστηρές οδηγίες στη Λότζια για εκκαθάριση των κτηρίων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Επίσης το συνεργείο του Δήμου αναμένεται να ακολουθήσει και εκπρόσωπος του περιβαλλοντικού συλλόγου της Αγίας Τριάδας, που έχει έντονα δραστηριοποιηθεί, προκειμένου να κινητοποιήσει τη Λότζια να ασχοληθεί με την ιστορική αυτή περιοχή της πόλης, που αν και θεωρητικά εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης, πρακτικά βρίσκεται σε μια κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης εδώ και χρόνια.

Η έξοδος του κλιμακίου είχε προγραμματιστεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και αναμένεται να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή, ελέγχοντας τα κτήρια που έχουν από το παρελθόν καταγραφεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπα, όσα εμφανίζουν προβλήματα στατικότητας , αλλά και τα εγκαταλελειμμένα κτήρια που έχουν μετατραπεί σε χωματερές.

Βασικός στόχος της προσπάθειας που ξεκινά είναι να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις των κτηρίων που απειλούν τη δημόσια ασφάλεια, και παράλληλα να ληφθούν μέτρα για τα κτήρια που εμφανίζουν προβλήματα σε σχέση με τη στατική τους επάρκεια.

Πηγή: patris

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+