Τα πάνω κάτω φέρνει η Μπιρμπίλη στον Παρνασσό

Τον τρόπο που ζούσαν μέχρι σήμερα κάτοικοι από διάφορες περιοχές του Παρνασσού έρχεται να αλλάξει η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με την απόφασή της να...
αναστείλει για ένα χρόνο την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση εργασιών στην εκτός σχεδίου περιοχή που εμπίπτει στην χωρική αρμοδιότητα του φορέα διαχείρισης του εθνικού δρυμού Παρνασσού.
Δεν μπορεί οι παρανομίες κάποιων να χτυπάνε και τους υπολοίπους, που εργάζονται νόμιμα λένε εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από το Πολύδροσο, την Αγόριανη και την Γραβιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Πολυδρόσου πλέον θα γίνουν όλες οι διαδικασίες από την πλευρά του δημάρχου τους, ώστε η απόφαση αυτή να παγώσει και να μην ισχύσει. Η Επτάλοφος, γνωστή και ως Αγόριαννη θα καταστραφεί οικονομικά και θα ερημώσει εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι στο χωριό ζουν από την οικοδομή και τον τουρισμό δηλώνει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αλέκος Λιάπης.

Μία απόφαση χωρίς λογική την χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανανάς. Πλέον τα υπουργεία δεν λαμβάνουν υπόψη τις γνωμοδοτήσεις μας δηλώνει χαρακτηριστικά. Διαφορετική άποψη για το θέμα έχει ο δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας που με επιστολή του προς την υπουργό την συγχαίρει για τις ενέργειές της. Ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση έχει ζητήσει την ανάκληση της απόφασης σε ότι τουλάχιστον αφορά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών, την εξαίρεση του οικισμού ιστού της Επταλόφου και των Δελφών από τον Εθνικό Δρυμό και την ολοκλήρωση της οριοθέτησης του οικισμού της Επταλόφου.

http://lamiastar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7814:2011-03-16-12-56-48&catid=55:2010-03-15-14-09-17&Itemid=85

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+