Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά της πυρηνικής ενέργειας

100.000 διαδηλωτές στο Βερολίνο - Συνολικά 200.000 σε όλη τη χώρα ...Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας σε διαμαρτυρία κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, ζήτημα που ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και τη συζήτηση στη Γερμανία και την ΕΕ για το μέλλον των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Οι οργανωτές και η Αστυνομία υπολογίζουν ότι σε όλη τη Γερμανία διαδήλωσαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Μόνο στο Βερολίνο κατέβηκαν στο δρόμο 100.000 άνθρωποι, άλλοι 40.000 διαδήλωσαν στο Αμβούργο και 25.000 στο Μόναχο.

Το πλήθος ζήτησε την άμεση απεμπλοκή της Γερμανίας από την πυρηνική ενέργεια από την οποία παράγεται το ένα τέταρτο της συνολικής ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα.

«Δεν αντέχουμε πλέον να σηκώσουμε το βάρος μίας πυρηνικής καταστροφής», υπογράμμισαν οι διαδηλωτές.

Μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα επανήλθε και πάλι η συζήτηση για τους περισσότερους από τους 140 αντιδραστήρες στις χώρες της ΕΕ, πολλοί από τους οποίους είναι 30 ή και περισσοτέρων ετών και βρίσκονται πλέον κοντά στο όριο της ζωής τους.

Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι κλείνουν προσωρινά επτά από τους 17 αντιδραστήρες της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένοι δεν θα ανοίξουν ξανά.

Σύμφωνα πάντως με τον υπάρχοντα σχεδιασμό όλα τα πυρηνικά εργοστάσια θα κλείσουν μετά το 2030, αν και με τις τελευταίες εξελίξεις το σχέδιο πάγωσε.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+