Δήλωσε θύμα ο Μπερλουσκόνι!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκαλεί και πάλι τα ΜΜΕ αλλά αυτή τη φορά όχι με την προσωπική του ζωή. Ο ιταλός πρωθυπουργός παρουσιάσθηκε την Δευτέρα (28.03) ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου, για τη δίκη «Mediatrade» με την κατηγορία ότι αγοραπωλησίας τηλεοπτικών ή κινηματογραφικών δικαιωμάτων, αποκρύπτοντας όμως τα κέρδη από το...

 ιταλικό δημόσιο. «Είμαι θύμα καταδίωξης, από την στιγμή που και η δίκη αυτή, είναι μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται για να απαλειφθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντά η αριστερά για να εξασφαλίσει την εξουσία. Πρόκειται για γελοίες και αβάσιμες κατηγορίες»,τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό του κανάλι πριν προσέλθει στο δικαστήριο.

Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «δεν ασχολήθηκα ποτέ με την αγορά τηλεοπτικών ή κινηματογραφικών δικαιωμάτων», αφού το 1994, όταν μπήκε στην πολιτική, απομακρύνθηκε από τις επιχειρήσεις του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσιάζεται ενώπιον των δικαστών, από τότε που αποφασίσθηκε η μερική άρση της ασυλίας του.

O Μπερλουσκόνι είχε και τους υποστηρικτές του οι οποίοι ήταν περίπου 50 και συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και τονίζοντας στους δημοσιογράφους ότι «πρόκειται σίγουρα να βγει αλώβητος από όλες αυτές τις δικαστικές περιπέτειες». «Είμαι ο άνθρωπος που σε κάθε εποχή και σε όλο το σύμπαν, αντιμετώπισε τις περισσότερες δίκες», θέλησε να επαναλάβει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την τηλεοπτική του παρέμβαση.

Αναμένεται πλέον η έναρξη της δίκης «Ρούμπι Γκέιτ» στις 6 Απριλίου. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το αν ο Μπερλουσκόνι θα είναι παρών στην αίθουσα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής του θα ζητήσουν από την 18χρονη μαροκινή Ρούμπι Καρίμα να καταθέσει και να υπερασπισθεί δημοσίως, και με αναλυτικό τρόπο, τον πρωθυπουργό

digitalcrete.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+