Φτάνουν πια τα “λαμόγια” στον τουρισμό

Στις 28 Μαρτίου του 2011 να γίνουν για μια φορά ακόμη οι αρχαιρεσίες για την ηγεσία του ΗΑΤΤΑ... Θα περίμενε κανείς πως στον ΗΑΤΤΑ είναι μέλη όλα τα γραφεία ταξιδίων…
και όμως όχι!!..
δεν είναι υποχρεωτικό το γραφείο ταξιδίων να γίνει μέλος του ΗΑΤΤΑ.
Παρ’ ότι ….
η εκάστοτε ηγεσία του ΗΑΤΤΑ, με τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της, καθορίζει την τύχη όλων των τουριστικών γραφείων, μελών και μη!.

Μεγάλη ευθύνη!!!

Από τις τάξεις του ΗΑΤΤΑ έχουν περάσει “ιερά τέρατα του τουρισμού” μέχρι και “λαμόγια”. Ελάχιστοι φωτισμένοι έχουν ευεργετήσει τον κλάδο και αρκετοί τον έχουν φέρει πίσω δεκαετίες με τις πράξεις και τις πρακτικές τους.

Δεν θα κάνουμε ιστορική αναδρομή για το καλύτερο ή το χειρότερο συμβούλιο που είχε ο ΗΑΤΤΑ, όμως θα τονίσουμε πως το απερχόμενο συμβούλιο, με τις συνεχείς παραιτήσεις των προέδρων και μελών του ΔΣ, κλπ, αποδείχθηκε κατώτερο τον περιστάσεων.

Τους λόγους…δεν γνωρίζουμε.
Ας πάει στο καλό.
Το νέο συμβούλιο ΗΑΤΤΑ χρειάζεται να έχει όραμα και όρεξη για δουλειά και όχι να επιδίδεται σε βυζαντινολογία, διαπλοκή και λόγια.
Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά, τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας ακόμα μεγαλύτερα, ενώ οι διεθνείς συγκυρίες τεράστιες.
Δεν χρειάζεται ο κλάδος και άλλο πισωγύρισμα τώρα.
Τον κάθε υποψήφιο τον ξέρετε. Ξέρετε το ποιόν και το ήθος του καθ’ ενός. Ψηφίστε τους καλύτερους. Φτάνουν πια τα “λαμόγια” στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα.
Ως Έλληνες αλλά και ως επαγγελματίες δικαιούμαστε καλλίτερη διαχείριση.
Κάτι που είναι στο χέρι σας και στην ψήφο σας.
Ας αρχίσουμε με τις εκλογές του ΗΑΤΤΑ, ένα κλάδο, που δοκιμάζεται, τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.
Αποδείξτε πιο θα είναι το μέλλον του τουρισμού και τι να περιμένουμε από τον μέσο Έλληνα όταν θα έρθει η ώρα να επιλέξουμε.

http://news.travelling.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+