Μικρά μυστικά για όμορφα πασχαλινά αυγά!

Μια από τις εικόνες των παιδικών χρόνων, που μας έχουν μείνει «χαραγμένες» στο μυαλό μας είναι το βάψιμο των αυγών το Πάσχα. Κάθε Μεγάλη Πέμπτη, σε κάθε σπίτι γινόταν «πόλεμος».
Το πρωί της ημέρας εκείνης ξεκίναγε το βάψιμο των αυγών.
Διαλέγετε λευκά αυγά, χωρίς στίγματα και σημάδια.
Φροντίζετε να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο 24 ώρες πριν τα βράσετε, ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου όταν θα τα βουτήξετε στο καυτό νερό.
Πριν τα βάψετε τα πλένετε καλά με χλιαρό νερό και ελαφρά σαπουνάδα, ώστε να απομακρυνθούν σκόνη, φτερά, χώματα κ.λπ.
Για να μη σπάσουν τα βουτάτε σε χλιαρό νερό, έτσι ώστε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τη διαφορά θερμοκρασίας. Μπορείτε επίσης να βάλετε τα αυγά μαζί με το νερό από την αρχή, τοποθετώντας όμως μέσα στην κατσαρόλα και μια μεταλλική κουτάλα, για να απορροφήσει την επιπλέον θερμοκρασία. Ακόμη, στον πάτο της κατσαρόλας μπορείτε να βάλετε ένα βέτεξ .

Στολίστε τα με φαντασία
Μπορείτε να τυλίξετε τα αυγά με λαστιχάκια ή σπάγκο. Αφού βαφτούν, αφήστε τα να κρυώσουν, βγάλτε τα λαστιχάκια και θα μείνουν οι λευκές γραμμές.
Επίσης, μπορείτε να πάρετε φυλλαράκια από σέλινο, μαϊντανό, άνηθο ή οποιοδήποτε άλλο φύλλο. Τα εφαρμόζετε πάνω στα αυγά, τα τυλίγετε καλά με ένα κομμάτι καλσόν και στη συνέχεια τα βάφετε. Όταν βαφτούν, βγάζετε το καλσόν και θα έχετε βαμμένα αυγά με πολύ ωραία σχέδια.
Αν έχετε μικρά παιδιά, προμηθευτείτε διάφορα μη τοξικά χρώματα και πινέλα και αφήστε τα να δημιουργήσουν. Εσείς δεν έχετε παρά να βάψετε τα αυγά και να αφήστε τα παιδιά να τα στολίσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε φιογκάκια, κορδέλες, αποξηραμένα λουλουδάκια και να τα κολλήσετε γύρω γύρω.

http://www.paizotopos.gr/play/news/hellas/553-eggs.html

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+