Η ΔΕΗ επί τάπητος στη συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου - Τ. Μπιρμπίλη

Όπως αναφέρει το ΑΜΕ – ΜΠΕ, το ζήτημα της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας... συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει σε πώληση "πακέτου" έως 17% των μετοχών της ΔΕΗ, το 2012, με διατήρηση όμως του δημοσίου ελέγχου και του μάνατζμεντ.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η πρόβλεψη για ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων εταιρειών, προκειμένου οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ να αποκτήσουν πρόσβαση στο 40% της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος.

Η θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως την έχει εκφράσει η κ. Μπιρμπίλη είναι ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν ταυτόχρονα και οι δύο διαδικασίες (παραχώρηση λιγνιτικής παραγωγής και μετοχοποίηση), καθώς η παραχώρηση λιγνιτικής παραγωγής θα οδηγήσει μείωση της αξίας της μετοχής και της εταιρείας.
www.greekfinanceforum.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+