Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Λογγάς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζει τη συνέχιση της κατάληψης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λογγάς διότι οι υπεύθυνοι κωφεύουν στο οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται... με την κατάργηση των τάξεων του Λυκείου της Λογγάς και τη μεταφορά-συγχώνευση στο Λύκειο Πεταλιδίου.
Αγνοούν όμως ότι η μεταφορά των μαθητών από τα απομακρυσμένα χωριά του πρώην δήμου Αίπειας από το δ.δ. Μηλίτσας απαιτεί 1ώρα περίπου προς το Πεταλίδι με σχετικές βεβαιώσεις αρμοδίων φορέων, ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Σύλλογος Επαγγελματιών ΤΑΞΙ και ιδιόκτητων λεωφορείων Μεσσηνίας.
Επίσης ο ασφαλής τρόπος μετάβασης στο σχολείο του Πεταλιδίου είναι αβέβαιος διότι δεν έχει άμεση πρόσβαση το λεωφορείο στο κτήριο του Πεταλιδίου, οπότε οι μαθητές θα πρέπει να διανύουν απόσταση 400 μέτρων περίπου από την επαρχιακή οδό και πλατεία για να φτάσουν στον προορισμό με όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ενώ το Γυμνάσιο-Λύκειο Λογγάς είναι προσβάσιμο, ασφαλές και κτιριακά πιο άρτιο για να υποδεχθεί και τους μαθητές του Γυμνασίου ή του Λυκείου του Πεταλιδίου.
Η απόφαση είναι άδικη εις βάρος των μαθητών και των γονέων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν για τους παραπάνω λόγους την περιοχή.
Απαιτούμε και διεκδικούμε εύρωστο σχολείο στη Λογγά με μέλλον και προοπτική. Το αίτημα πρέπει να εισακουστεί και εκείνοι που λειτουργούν δήθεν για το όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης να δουν το αυτονόητο και να μην καταδικάσουν την περιοχή μας σε μαρασμό και εγκατάλειψη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+