Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας έχει ήδη αρχίσει

Όλοι ξέρουμε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει σκοπό να ξεπουλήσει την Δημόσια περιουσία. Αυτό όμως είναι κάτι που...
έχει αρχίσει εδώ και χρόνια. Το φυσικό περιβάλλον και το θήραμα κατ’ επέκταση, σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι Δημόσιο αγαθό, και οφείλει η πολιτεία να το προστατεύει. Από το 1969 (επί χούντας) με το Ν.Δ. 86/69 δόθηκε η δυνατότητα στις κυνηγετικές οργανώσεις να προσλαμβάνουν ιδιωτικούς θηροφύλακες. Θηροφύλακας για όσους δεν γνωρίζουν είναι αυτός που φυλάει-προστατεύει τα θηράματα και γενικά την άγρια πανίδα.

Αυτοί λοιπόν, μετά από μια τυπική απόφαση αναγνώρισης από το Δημόσιο, συνεπικουρούσαν τους Δημόσιους Θηροφύλακες και Δασοφύλακες , που ήταν ανακριτικοί υπάλληλοι, στο έργο τους. Από το 1969 μέχρι και τον Ιούλιο του 2009 προσλαμβάνονταν με κριτήρια Υπουργικών Αποφάσεων που έχουν κριθεί ως άκυρες, γιατί οι Υπουργοί που τις είχαν εκδόσει δεν είχαν την εξουσιοδότηση από κάποιο Νόμο να το κάνουν. Οι ιδιωτικοί θηροφύλακες που προσλαμβάνονταν, με την άγνοια που υπήρχε, έκαναν ελέγχους στους πολίτες και έκαναν μηνύσεις σε παραβάτες σαν ανακριτικοί υπάλληλοι.

Το 2003 άρχισαν τα προβλήματα με τις αρμοδιότητες των θηροφυλάκων και ο κ. Δρύς με Νόμο (3208) τους έδωσε ανακριτικά καθήκοντα. Ο Νόμος προέβλεπε και την έκδοση μιας Απόφασης που θα ρυθμίζει τα κριτήρια πρόσληψης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Μετά από ερώτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το 2008, εκδόθηκε γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα κ. Κονταξή, (138/2008) βασιζόμενη σε απόφαση του Αρείου Πάγου, που έλεγε πως οι ιδιωτικοί θηροφύλακες ΔΕΝ είναι ανακριτικοί υπάλληλοι γιατί η απόφαση του Ν.3208 δεν είχε εκδοθεί ακόμα. Οι κυνηγετικές οργανώσεις με την συνενοχή του Υπουργείου προσπάθησαν να κουκουλώσουν το θέμα γιατί δεν συνέφερε το κυνηγετικό λόμπυ μια τέτοια εξέλιξη. Εξανάγκαζαν τους θηροφύλακες να λειτουργούν ως ανακριτικοί υπάλληλοι και τους απειλούσαν με απόλυση αν δεν το έκαναν, σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι που ήταν με εργοδότες τους κυνηγούς. Μέχρι και ο κ. Κιλτίδης ως αρμόδιος Υφυπουργός τότε έκανε το ίδιο. Μετά από δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου αναγκάστηκαν να παραδεχτούν το αυτονόητο. Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Χατζηγάκης υπέγραψε τον Ιούλιο του 2009 την απόφαση που προέβλεπε ο Νόμος του 3208/2003 καθορίζοντας μεταξύ άλλων τα κριτήρια πρόσληψης, τον τρόπο λειτουργίας και της απόλυσης. Νέα γνωμοδότηση (5/2010) του Αρείου Πάγου (από τον κ. Κονταξή) αναφέρει πως όσοι είχαν προσληφθεί πριν την απόφαση Χατζηγάκη δεν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι. Κρατήθηκε κι αυτή μυστική από όλους, ώσπου νέα γνωμοδότηση (6/2011) του Αρείου Πάγου (από τον Αντιεισαγγελέα κ. Μακρή) αναφέρει πως όλοι οι ιδιωτικοί θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων έιναι ανακριτικοί υπάλληλοι.

Ιδιωτικοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται από κυνηγετικούς συλλόγους με εξάμηνες συμβάσεις, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς καν να ξέρουν βάση ποιών Νόμων καλούνται να λειτουργήσουν βαφτίστηκαν ανακριτικοί υπάλληλοι. Ιδιωτικοί υπάλληλοι που απολύονται με βάση το εργατικό δίκαιο, από αυτούς που καλούνται να ελέγξουν. Ιδιωτικοί υπάλληλοι που παίρνουν εντολές από κάποιον κυνηγό που έχει ένα αξίωμα στον κυνηγετικό σύλλογο. Όλοι ξέρουν πως οι θηροφύλακες είναι ορντινάτσες των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, τα παιδιά για τα θελήματα, τα παιδιά που θα πάνε τις άδειες θήρας στο Δασαρχείο για υπογραφή, τα παιδιά που θα τρέξουν για το χορό του Συλλόγου, αυτά που θα κάνουν ότι τους πει ο εργοδότης γιατί αλλιώς θα απολυθούν.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ : <<Η λύση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου επέρχεται κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και του Αστικού Κώδικα. Ακολουθεί δίχως καθυστέρηση η απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα (της Περιφέρειας), η οποία αίρει την αναγνώριση του συμβαλλομένου ως ιδιωτικού φύλακα θήρας>>

Υπάρχει περίπτωση υπάλληλος με σύμβαση, έχοντας τέτοια καθήκοντα, να λειτουργήσει όπως πρέπει? Τέτοιους ανακριτικούς υπαλλήλους θέλει να έχει η Πολιτεία, και σε αυτούς έχει αναθέσει την προστασία του περιβάλλοντος. Τα Δασαρχεία τα έχει υποβαθμίσει τόσο που οι ελάχιστοι Δασοφύλακες που έμειναν και με τις περικοπές στις περιπολίες, δεν μπορούν ούτε στοιχειωδώς να προστατέψουν την άγρια πανίδα. Αυτό που Συνταγματικά είναι υποχρέωση του κράτους μεθοδευμένα πέρασε σε ιδιώτες. Και σε ποιους ιδιώτες? Στους κυνηγούς. Είναι σαν να έχουν βάλει εργοδότη της Τροχαίας όλους όσους έχουν δίπλωμα οδήγησης ή τους άντρες του ΣΔΟΕ να μπορεί να τους απολύσει ο εμπορικός σύλλογος.

Βλέπετε πολλοί βουλευτές είναι και κυνηγοί και ποντάρουν στην ψήφο των κυνηγών γι’ αυτό και τους κάνουν τα χατίρια. Ένας απ΄ αυτούς ο κ. Α. Γιαννόπουλος, πρόσφατα έσπευσε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, γιατί η κ. Μπιρμπίλη δεν κάλεσε τους κυνηγούς στη διαβούλευση για το νέο Νόμο για το περιβάλλον. Όταν οι κυνηγετικές οργανώσεις κορόιδευαν τον κόσμο, απειλούσαν και υποχρέωναν τους θηροφύλακες να παριστάνουν τους ανακριτικούς υπαλλήλους που ήταν?? Καταλαβαίνει και ο πλέον ανόητος το τι συμβαίνει.

Την προστασία του περιβάλλοντος αντί να την έχει το κράτος όπως το Σύνταγμα ορίζει, οι ψηφοθήρες βουλευτές μας την παραχώρησαν κι αυτή σε ιδιώτες. Και μάλιστα σ’ αυτούς που κατά κόρον παρανομούν εις βάρος του, πυροβολώντας ότι κινείται. Και μη μου πείτε πως άλλο είναι ο κυνηγός και άλλο ο λαθροθήρας. Οι περισσότεροι λαθροθήρες που έχουν συλληφθεί έχουν άδεια θήρας, και με την ψήφο τους εκλέγουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων, που με τη σειρά τους διοικούν και ελέγχουν τους θηροφύλακες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+