Κύπρος: Σε εφαρμογή το τουριστικό ωράριο των καταστημάτων

Άρχισε από χθες η περίοδος εφαρμογής του τουριστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που τηρείται στις τουριστικές, κυρίως παράλιες περιοχές. Το τουριστικό ωράριο θα λήξει στις 31.10.2011.
Η υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, εξέδωσε τα διατάγματα «αφού έλαβε υπόψη και τις εισηγήσεις των Συμβουλευτικών Επιτροπών». Ειδικότερα, τα διατάγματα έχουν ως εξής:
-Λευκωσία, περιοχή εντός των τειχών. Η περίοδος θα παραταθεί μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2011. Το ωράριο των καταστημάτων θα είναι καθημερινά ως τις 10 μ.μ.

Την Κυριακή θα είναι ανοικτά από τις 10 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.
Σε όλες τις επαρχίες πρέπει να τηρούνται οι εξής αργίες: η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα και η 1η Μαΐου, ενώ στην επαρχία Λευκωσίας, επιπρόσθετα και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και η 15η Αυγούστου -Λεμεσός, παραλιακός δρόμος από το παλιό λιμάνι μέχρι την περιοχή του κάστρου και οδός Αγίου Ανδρέου μέχρι Ανεξαρτησίας. Τα καταστήματα θα λειτουργούν καθημερινά ως τις 11 μ.μ. και την Κυριακή θα είναι κλειστά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Από την 1η Ιουλίου ώς και την 31η Οκτωβρίου την Κυριακή θα είναι ανοικτά από τις 10 π.μ.9 μ.μ.
-Λάρνακα, εμπορικό κέντρο και παραλιακή περιοχή φοινικούδες ώς το Μακένζι, Δρομολαξιά, Κίτι, Μενεού, Ορόκλινη, Περβόλια και Πύλα, τα καταστήματα θα λειτουργούν καθημερινά ως τις 11 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 π.μ.-7 μ.μ.
-Πάφος, περιοχή Α, τα καταστήματα θα λειτουργούν καθημερινά ως τις 10 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 π.μ.-10 μ.μ.
Στην περιοχή Β, πάνω Πάφος, καθημερινά από τις 5.π.μ.-9 μ.μ. και την Κυριακή θα είναι κλειστά.
-Αμμόχωστος, περιοχή Πρωταρά και Αγίας Νάπας, καθημερινά ως τις 11 μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 π.μ.-7 μ.μ. Το ωράριο της Κυριακής την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου και 12 Ιουνίου ώς τις 25 Αυγούστου διαφοροποιείται και, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 π.μ. ως τις 11 το βράδυ.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας υπενθυμίζει στον επιχειρηματικό κόσμο πως «οι διατάξεις των διαταγμάτων και η συνεπακόλουθη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, δεν επηρεάζει τους όρους εργοδότησης των υπαλλήλων, όπως αυτοί ρυθμίζονται από το νόμο, τις συλλογικές συμβάσεις ή και την πρακτική».

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+