Ερώτημα για τον κο Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τον Κανονισμό της Βουλής και κυρίως το Ελληνικό Σύνταγμα, ο προϋπολογισμός του Κράτους είναι...
ετήσιος και κατατίθεται περί τον Οκτωβριο του προηγούμενου έτους για έγκριση απο το Ελληνικό Κοινοβούλιο . Καμμια δαπάνη δεν δύναται να αναληφθεί για εκτέλεση εφ όσον δεν συμπεριλαμβανεται σε εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτο οι φορείς του Δημοσίου δεν μπορούν αλλωστε να πραγματοποιήσουν προμήθειες για δυο η και τρία χρόνια και αναγκάζονται κάθε χρόνο να κάνουν διαγωνισμούς με ετήσιο ορίζοντα. Απλά διότι δεν ξέρουν απο φέτος τι δαπάνες θα εγκριθούν με τον επόμενο ετησιο προϋπολογισμό.
Εξαιρετικά επιτρέπεται ο σχεδιασμος σε στρατηγικό επίπεδο τριων η τεσσαρων ετων για κάποιο η κάποια Υπουργεία με την προϋπόθεση όμως ότι θα εγκριθεί κάθε χρόνο ο αντίστοιχος προϋπολογισμός απο τη Βουλη και σε κάθε περίπτωση όμως ΕΝΤΌΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉΣ ΘΗΤΕΊΑΣ.
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν τολματε να εισηγηθειτε οποιοδηποτε οικονομικό μετρο υπερβαίνει την 31 Οκτωβρίου του 2013 ημερομηνία που κατ απώτατο όριο λήγει η ισχύς της Κυβέρνησης μας.
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα καν να σκεφτείτε μετρα για το 2014 η το 2015 έτη κατα τα οποία δεν γνωριζετε ούτε αν θα ειστε Πρωθυπουργός και Προεδρος του ΠΑΣΟΚ ουτε αν θα είστε έστω και ως Υπουργος μέλος της τότε Κυβέρνησης.
Αυτο πέρα απο άγνοια φανερώνει επικίνδυνο σχεδιασμο (κατ εντολη ποιων αραγε;) που κινείται στις παρυφές της Κοινοβουλευτικής νομιμότητας και στα κρασπεδα της Συνταγματικής τάξης.
Δεν μπορείτε Κύριε Πρόεδρε να μας φέρετε για να ψήφισουμε στη Βουλη οποιοδήποτε μεσομακροπροθεσμο σχέδιο υπερβαίνει την 31/10/2013. Δεν έχετε την νομιμοποίηση, δεν έχετε την εξουσιοδότηση, δεν έχετε την λαϊκή εντολή. Τα κοινοβουλευτικά σας νόμιμα όρια παρεμβάσεων και σχεδιασμών εξαντλούνται εκείνη την ημέρα. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά αίωλο και ως τέτοιο δεν αναγνωρίζεται δεν ισχύει δεν δεσμεύει. Προσέξτε μην κάνετε το λάθος είναι κρίμα για εσάς και την ιστορία της Δημοκρατικής μας παράταξης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+