Χειροπέδες στους ατσίδες με τα κοστούμια

Στα χέρια των αρχών έπεσαν οι απατεώνες με τα κοστούμια που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, χάρη σε μια γριούλα! Η παρατηρητικότητα και η εξυπνάδα της οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη των δύο ευγενικών και καλοντυμένων δραστών που τον τελευταίο καιρό είχαν αδειάσει το...

 κομπόδεμα δεκάδων ανυποψίαστων ηλικιωμένων από περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Τελικά οι αστυνομικοί τούς πέρασαν χειροπέδες ύστερα από μπλόκο που έστησαν για τον εντοπισμό τους στην Ιτέα Φωκίδας.

Η συμπαθητική γερόντισσα είχε πέσει κι αυτή θύμα τους όταν την είχαν επισκεφθεί στο σπίτι της στον Αγιο Σπυρίδωνα Ιτέας. Τότε είχαν καταφέρει να την πείσουν ότι ο γιος της δήθεν χρωστούσε ένα χρηματικό ποσό, με αποτέλεσμα η γιαγιά να τους δώσει -με μισή καρδιά- όσα λεφτά της ζήτησαν. Η ίδια, ωστόσο, συγκράτησε καλά στη μνήμη της τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και όταν εκείνοι έφυγαν άρον-άρον χαιρετώντας την με απίστευτη ευγένεια, θεώρησε σκόπιμο να σημειώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μάρκας Nissan Sunny με το οποίο έφυγαν.

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον γιο της, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι δεν χρωστούσε σε κανέναν ούτε ένα ευρώ και τη συμβούλεψε να ειδοποιήσει γρήγορα την αστυνομία. Χωρίς δεύτερη σκέψη η γυναίκα υπάκουσε και είπε στους αστυνομικούς χαρτί και καλαμάρι τι της είχε συμβεί, και τους έδωσε όλα τα στοιχεία που είχε σημειώσει στο χαρτί.

Ανδρες της αστυνομίας κινήθηκαν άμεσα και έστησαν μπλόκο στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να εντοπίσουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο επιτήδειοι, ηλικίας 34 και 23 ετών, που διέμεναν στην Αττική, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, στον Αγιο Κωνσταντίνο Τολοφώνος, τους Αγίους Πάντες και τον Αγιο Σπυρίδωνα, από τους οποίους απέσπασαν από 400 έως 2.300 ευρώ! Οι έρευνες επεκτείνονται και στους όμορους νομούς, όπου η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας έχει στείλει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων ώστε να αναγνωριστούν και από άλλα θύματά τους

espressonews.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+