Το ζεϊμπέκικο του Γιώρκα Λούκα στη Βουλή

Το ζεϊμπέκικο του Γιώρκα Λούκα έγινε σήμερα στη Βουλή ζεϊμπέκικο της συννεφιασμένης Κυριακής.
Μέχρι και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη διαφωνία του για το...

 πανηγύρι της Εurovision, τουλάχιστον όσον αφορά σε εκείνες τις χώρες που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίναι… οικονομικώς. Τι εννοεί ο υπουργός; Τις... Ψωροκώσταινες, που βρακί δεν έχουν να βάλουν, αλλά τον πισινό τους ξέρουν να τον... κουνάνε!

Ξέχασε, ωστόσο, να μας πει «ποιος μας πήρε τα σώβρακα;».

«Ήμουν από αυτούς που είχα προτείνει να μη συμμετάσχουμε φέτος στη Εurovision, αλλά δεν γινόταν, διότι έχουμε συμβάσεις με τις τηλεοράσεις άλλων χωρών, γι’ αυτό και επιλέξαμε να έχουμε πιο χαμηλό κόστος» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, στη βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βέρα Νικολαΐδου.

Η κομμουνίστρια βουλευτίνα είχε σχολιάσει νωρίτερα, με αφορμή επίκαιρη ερώτησή της για την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σ’ αυτή την κρίση το Υπουργείο Πολιτισμού να χρηματοδοτεί θεάματα που αποχαυνώνουν τον λαό, όπως για παράδειγμα η Eurovision.

Οφείλουμε, ωστόσο, να ομολογήσουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί λεφτά να μην έχει, αλλά στον τομέα του πολιτισμού κάνει ό,τι μπορεί. Το κεφάλι του έκοψε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά τελικά βρήκε 95.000.000 ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής, ώστε κάθε φορά που θα έρχονται με τα τρακτέρ τους οι αγρότες, για να διαμαρτυρηθούν, το βράδυ να μπορούν κα πηγαίνουν κι ένα Μέγαρο, για να χαλαρώνουν!

madata.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+