Πολίτες: "Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διατήρηση αστικού δάσους στην Νέα Ερυθραία"

Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς
κα Άννα Κορογιαννάκη
Κοιν.: - Δήμαρχο Κηφισιάς κο Νίκο Χιωτάκη
-Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Κηφισιάς
ΘΕΜΑ : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διατήρηση αστικού δάσους στην Νέα Ερυθραία.
Όπως πληροφορηθήκαμε η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ‘αξιοποιήσει’ την ακίνητη περιουσία του που ‘παραµένει ανεκµετάλλευτη’.
Μεταξύ των ακινήτων που προορίζονται για εκποίηση και εκμετάλλευση είναι το δασάκι του Ζαφειρίου πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ στην οδό Αγίων Σαράντα στην Νέα Ερυθραία και ένα οικόπεδο στην Κηφισιά στις οδούς Χ. Τρικούπη, Π. Μπακογιάννη και Θήρας.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ» από πολύ νωρίς είχαν επισημάνει τα προβλήματα και τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε η δασική έκταση της περιοχής Ζαφειρίου και είχαν καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην διοίκηση του Δήμου Νέας Ερυθραίας συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και τρόπους προκειμένου η περιοχή να διατηρήσει τον δασικό της χαρακτήρα.
Πιστεύουμε πως ακόμα και σήμερα ο Δήμος, εάν ενεργήσει άμεσα, έχει και τα εργαλεία και τους τρόπους για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, εφόσον μάλιστα είναι ακόμα σε εξέλιξη η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.).
Για τον λόγο αυτόν, ζητούμε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για το θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το Άρθρο 8 παρ.5 του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, (βάσει του Ν.3852/2011).
Η απόλυτα ρεαλιστική πρόταση των «ΠΟΛΙΤΩΝ» παραμένει η ίδια, γιατί εκτιμούμε ότι απ’ αυτήν μπορεί να προκύψει μία τέτοια συμφωνία που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη.

Συνοπτικά η πρότασή μας είναι η παρακάτω:
Ο χώρος να προταθεί σαν «διατηρητέα χρήση δάσους» και να ισχύσει η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ.
Με πρωτοβουλία του Δήμου να κληθούν οι ιδιοκτήτες σε διαπραγμάτευση με πρόταση μεταφοράς και συγκέντρωσης του Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ) στα δύο πρώτα Ο.Τ. που εφάπτονται της Ελ. Βενιζέλου.
Τα υπόλοιπα πέντε Ο.Τ. που είναι και τα πλέον δασικά να παραχωρηθούν στο Δήμο, να ενοποιηθούν και να διαμορφωθούν σε πάρκο με τον χαρακτηρισμό «Δημοτικό Πάρκο – Δάσος».
Προκειμένου να επιτευχθεί η παραπάνω πρόταση (δηλαδή η συγκέντρωση το ΣΔ στα δύο πρώτα Ο.Τ.), θα μπορούσαμε να δεχθούμε και μερική αύξηση των επιτρεπόμενων ορόφων, πχ. από δύο σε τρείς καθώς και πρόβλεψη συμβατών χρήσεων για την περιοχή πέραν της κατοικίας.

Δημοτική Κίνηση
Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας-Εκάλης

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+