Θολό τοπίο στην Κερατέα

Η πρόταση των κατοίκων της Κερατέας για την κατασκευή χώρου απόθεσης στερεών απορριμμάτων εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου...

δεν μπορεί να προχωρήσει, εκτίμησαν παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τοπικών αρχών με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή. Η συνάντηση προβλέπεται από τη χθεσινή συμφωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που οδήγησε στην αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Λαυρεωτικής έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν εναλλακτική πρόταση, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι εργασίες στο Οβριόκαστρο. Κατά τα φαινόμενα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα επιχειρήσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η πρόταση που έχει ήδη δημοσιοποιήσει ο δήμος Λαυρεωτικής είναι προβληματική, καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία του 2003 η κατασκευή χώρου απόθεσης στερεών απορριμμάτων στο βιοτεχνικό πάρκο, ενώ και οι επαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι εκεί δεν δείχνουν να συγκατατίθενται σ΄αυτή την προοπτική.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΥ συνεχίζονται κανονικά στο Οβριόκαστρο.

Επιφυλάξεις για την πρόταση του δήμου εξέφρασαν και πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως "μπορούν να συζητηθούν προτάσεις που εκπληρούν τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που καθορίζονται από το νόμο και τις κοινοτικές οδηγίες και τέτοιες δεν έχουν κατατεθεί στο υπουργείο".

Ε.ΑΣ.Υ.Α.: Στη δικαιοσύνη τα στοιχεία για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών

Την πεποίηθησή τους ότι η απεμπλοκή της αστυνομίας από την περιοχή της Κερατέας θα είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που θα προσκομίσει στη δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για την "διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων αστυνομικών".

"Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί στοιχειώδη υπεράσπιση κάθε δικαιώματος των εργαζόμενων αστυνομικών", αναφέρουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. και επισημαίνουν ότι αυτό που "απέμεινε από όλη αυτή τη δυσάρεστη ιστορία είναι δεκάδες τραυματισμοί αστυνομικών, οι χιλιάδες χαμένες εργατοώρες και φυσικά οικονομικό κόστος που αποτυπώνεται σε χιλιάδες ευρώ σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας".

http://www.enet.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+