Αίτημα της Αθήνας για επιμήκυνση όλου του χρέους

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής , η Αθήνα έχει υποβάλει αίτημα στην τρόικα για επιμήκυνση του συνόλου του χρέους...
χωρίς να τύχει θετικής απάντησης προς το παρόν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές της Κομισιόν ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και τον Απρίλιο κατά την επίσκεψη της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έθεσε το ζήτημα της επιμήκυνσης του συνόλου του χρέους, και όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ώστε να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην εξυπηρέτησή του και να αρθούν οι ανησυχίες της αγοράς για ενδεχόμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Ωστόσο, όπως πάντα αναφέρει το δημοσίευμα, η απάντηση της ΕΚΤ ήταν αρνητική με το αιτιολογικό ότι θα η επιμήκυνση θα προκαλούσε νέους κραδασμούς στο ευρωσύστημα, παρότι υπάρχουν χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία που είναι πρόθυμες να συζητήσουν το ενδεχόμενο.

Η Κομισιόν και ΕΚΤ αντίθετα, θέτουν θέμα αδυναμία υλοποίησης του μνημονίου, που διαμορφώνει καθοριστικά την εκτίμηση των αγορών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
greekfinanceforum.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+