Πως βλέπει ένας νέος άνθρωπος την κατάσταση στην Ελλάδα

Καταρχήν καλησπέρα σας. Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου έιμαι ένας νέος άνθρωπος που όπως όλοι οι Έλληνες ...
έχω πικραθεί τόσο για την εικόνα της χώρας μου. Διαθέτω λίγο από τον χρόνο μου (σε 1 περίπου μήνα δίνω πανελλήνιες και καταλαβαίνετε την πίεση) , για να γράψω αυτό το άρθρο , για να εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις μου.

Όλοι ξέρουμε την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία , όπως και το πώς οδηγήθηκε εδώ. Όμως ας την πορεία της χώρας μας ιστορικά σε ορισμένους τομείς και ας σκεφτούμε ξανά πως φτάσαμε εδώ. Δεν θέλω να ναφερθώ στα συνηθισμένα θέματα αλλά σε μια διαφορετική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ) : Η Ελλάδα ανέκαθεν είχε μια ασθενική οικονομία , στηριζόμενη σε τοκογλυφικά δάνεια , με μόνη εξαίρεση την εύφορη οικονομικά περίοδο 1910-1918 , όπου η οικονομική πολιτική του Βενιζέλου παρά τα μεγάλα κόστη των εξοπλισμών , έκλεινε τους ισολογισμούς με μεγάλα έσοδα. Μετά το 1918 ,τη μικρασιατική καταστροφή, το παγκόσμιο κραχ, τον Β ΠΠ και τον εμφύλιο η Ελλάδα βρέθηκε στη γνωστή της θέση. Η Ελλάδα σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχε αναπτύξει αξιόλογη βιομηχανική δραστηριότητα και το πρόβλημα διογκώθηκε με την γερμανική κατοχή όπου το 96% της βιομηχανίας της χώρας καταστράφηκε. Όμως ας έρθουμε στις τελευταίες δεκαετίες τι παρατηρούμε??? Ότι η χώρα μας δεν προτιμάτε από καμιά ξένη βιομηχανική εταιρία για επενδύσεις. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην δυσμενή φορολογία και την τεράστια γραφειοκρατία , όμως μπορούμε να σβήσουμε τον παράγοντα συνδικαλισμός? Στην Ελλάδα όπου πλέον συνδικαλιστής και εργατοπατέρας είναι το ένα και το αυτό , ας αναρωτηθούμε πόσες ξένες εταιρίες έχουν δει τις ενέργειες του ΠΑΜΕ και έχουν αποθαρρυνθεί ? Και μην με πει κανένας για αριστερές ιδέες και τα λοιπά , γιατί  η αριστερά στην Ελλάδα είναι πιο δεξιά από την δεξιά και οι συνδικαλιστές πλέον πολιτικοποιούνται , άρα βγάλτε συμπεράσματα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ (ΓΕΩΡΓΙΚΗ): Είναι γνωστό το πόσο εύφορη γη έχει η Ελλάδα. Οι λανθασμένες κινήσεις όμως της πολιτείας μαζί με την απληστία ορισμένων επαγγελματιών του κλάδου έφερε την αγροτική παραγωγή που κάλυπτε το 98% των αναγκών της χώρας τη δεκαετία του 70 , στο σημείο σήμερα να καλύπτει το 6%..Το γιατί είναι πάλι λίγο πολύ γνωστό: όταν κάποιοι και δυστυχώς πολλοί αγρότες, δέχονταν τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και αντί να επενδύσουν τα πόσα , τα άρπαζαν είναι λογικό η αγροτική οικονομία , το θεμέλιο της οικονομίας μας να έχει οδηγηθεί σε παρακμή! . Η Ελλάδα είναι σε θέση να εφοδιάζει την Ευρώπη με εξαιρετικής ποιότητας αγαθά και συνάμα να καλύπτει τις δικές της ανάγκες , ποιος όμως Έλληνας θα σκεφτεί μακροπρόθεσμα?? Ποια κυβέρνηση τα τελευταία 40 χρόνια επένδυσε σημαντικά ποσά στην αγροτική παραγωγή?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Δεν θέλω να αναφερθώ στα γνωστά θέματα αλλά να κάνω δυο –τρεις ερωτήσεις που έχω απορία . Πως γίνεται η κεντρική τράπεζα μιας χώρας , να είναι ιδιωτικοποιημένη ( παρότι εφαρμόζει την κεντρική οικονομική πολιτική του κράτους) και σε αυτήν οι μέτοχοι να είναι άγνωστοι στον ελληνικό λαό? Πως γίνεται αυτή η τράπεζα να μην έχει ειδοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη για τα άσχημα δημοσιονομικά της χώρας? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 1927 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΗ???
Επίσης το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο θέμα που επηρεάζει την οικονομία μας. Ας σκεφτούμε όμως λογικά. Αρχικά ένας μικρός αριθμός μεταναστών ήρθε στην Ελλάδα δίνοντας μια ώθηση στην εθνική οικονομία ως φτηνά εργατικά χέρια. Πως όμως μια οικογένεια που μπορεί να θρέψει 100 στόματα ταΐζει 200??Επιπλέον σε μια χώρα χωρίς ανεπτυγμένη βιομηχανία το φτηνό εργατικό δυναμικό δεν χρειαζόταν να είναι πολυπλυθές. ¨Όμως σήμερα με τα εκατομμύρια παρανόμους μετανάστες ??Και για να προλάβω κάποιους δεν είμαι ούτε ρατσιστής ούτε ξενοφοβικός απλά ρεαλιστής και λογικός.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και σε αυτόν τον πολύπαθο τομέα. Η πολιτική ζωή της χώρας από το 1831 μέχρι σήμερα ήταν ανέκαθεν προβληματική. Διαφθορά, πατρωνίες, εξυπηρέτηση συμφερόντων κτλ. Από τον Κωλλέτη και τον Όθωνα ,στη χρεοκοπία του 1893 , στην πολιτική και εθνική προδοσία του 1922 , στον μεσοπόλεμο , τον εμφύλιο , την περίοδο 1950-67 , τν επταετία και την μεταπολίτευση τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι η αστάθεια , η εξαπάτηση , η διαφθορά , ο χρηματισμός , η κατάχρηση δημόσιου χρήματος κ.α. πολλά που είναι ευρέως γνωστά. Με τελευταίο άξιο! πολιτικό τον Βενιζέλο και κάποιες μικρές εξαιρέσεις έπειτα το πολιτικό σκηνικό είναι γνωστό. Σήμερα τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα ξέρουν ότι ουσιαστικά έχουν χρεοκοπήσει ιδεολογικά και σε βάση οπαδών και απλά πατάνε πάνω στην απογοήτευση του λαού για να ανέβουν στην εξουσία. Οι προδότες πλέον πολιτικοί βλέπουν την δυσαρέσκεια του λαού. Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν στην οργή μας όταν αυτή επιτέλους εκδηλωθεί ?

Σε έναν μήνα δίνω τις εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον μου σε μεγάλο βαθμό, ένα μέλλον αβέβαιο που φαντάζει σκοτεινό . Ξέρω όμως ότι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρουμε , αλλά αυτό εξαρτάται πλέον από τη γενιά μου . Μπορεί κάποιοι να μας θεωρούν υπνωτισμένα πρόβαρα όμως δεν είναι έτσι και σύντομα θα μας αντιμετωπίσουν . Βλέπετε δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τα δάκρυα ενός απογοητευμένου νέου τα οποία καίνε σαν φωτιά και σε τρυπάνε σαν ατσάλι . Θέλω να κλείσω λέγοντας τα εξής:

Η μόνη λύση
Απέναντι στην κρίση
Είναι η τηλεόραση να κλείσει
Ο ανθρώπινος νους πάλι να ανθήσει

ΕΝΑΣ 17 ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+