Δεν αποσύρει εφαρμογές που δείχνουν μπλόκα αστυνομικώ​ν για αλκοτέστ..​.

Στην Αμερική τέσσερις γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στην Google, την Apple και την RIM ζητώντας τους να αποσύρουν εφαρμογές που βοηθούν ανθρώπους να αποφύγουν μπλόκα αστυνομικών για αλκοτέστ...

Ο χρήστης αφού πληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό για μηνιαία συνδρομή, κατεβάζει μια εφαρμογή που με την σειρά της ανανεώνει συνεχώς μια βάση δεδομένων που περιέχει τις συντεταγμένες των σημείων οπού οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκο για αλκοτέστ. Το επίκεντρο μάλιστα είναι μια εφαρμογή που ονομάζεται PhantomAlert όπου εκτός από τα σημεία για αλκοτέστ δείχνει και σημεία όπου υπάρχουν κάμερες φαναριών αλλά και παγίδες ταχύτητας (speed traps). Οι γερουσιαστές λένε πως μόνο στην Αμερική ένας άνθρωπος χάνει την ζωή του σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στο αλκοόλ κάθε 50 λεπτά.
"Εκτιμούμε την τεχνολογία που κατάφερε να φέρει τόση πληροφορία στα δάχτυλα του κόσμου, αλλά το να δίνεις στους μεθυσμένους οδηγούς ένα εργαλείο ώστε να αποφεύγουν τα σημεία ελέγχου, είναι κάτι που βάζει σε κίνδυνο αθώες ζωές..."
Η Google απάντησε αρνητικά στην επιστολή των γερουσιαστών, η RIΜ απέσυρε τις εφαρμογές ενώ η Apple δεν έχει απαντήσει ακόμα επί του θέματος.

http://gadgetnewsgr.blogspot.com/2011/03/google.html

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+