«Παγώνει» η Ιαπωνία την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου...
έκανε λόγο για ένα ενδεχόμενο «πάγωμα» των σχεδίων για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, μετά τη συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα. "Δεν θα προχωρήσουμε με τα σχέδια που έχουν προωθηθεί ως τώρα", μέχρι η κυβέρνηση να ολοκληρώσει μια πλήρη έρευνα για το ατύχημα και να καταστήσει σαφές ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς, υπογράμμισε.

Η Ιαπωνία έχει θέσει στόχο να κατασκευάσει μέχρι το το 2030 τουλάχιστον άλλους 14 πυρηνικούς σταθμούς.
Εν τω μεταξύ, δύο ρομπότ που χρησιμοποιούνται για να ερευνηθεί ο πυρηνικός σταθμός στη Φουκουσίμα εντόπισαν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων του, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση. Τα επίπεδα μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων 1 και 3 κυμαίνονται, από την Κυριακή, από 10 έως 57 μιλισιβέρτ ανά ώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τα αμερικανικής κατασκευής τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ.

Τα επίπεδα αυτά καθιστούν δύσκολο για τους εργάτες να αποκαταστήσουν το σύστημα ψύξης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την κυβερνητική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας. Η υπηρεσία αναζητά τρόπους, για να μετριάσει την έκθεση στη ραδιενέργεια, σύμφωνα με το Kyodo. Το επιτρεπόμενο επίπεδο έκθεσης για τους εργάτες που αντιμετωπίζουν την καταστροφή στη Φουκουσίμα είναι 250 μιλισιβέρτ το χρόνο. Σύμφωνα με την Tepco, την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, συνήθως το επίπεδο της ραδιενέργειας μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων είναι 0,01 μιλισιβέρτ ανά ώρα.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, Toyota, ανακοίνωσε ότι άρχισε να μετράει τα επίπεδα της ακτινοβολίας στα οχήματά της που εξάγονται από την Ιαπωνία, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι δεν δημιουργούν κινδύνους για την υγεία. "Τα επίπεδα που διαπιστώνονται δεν είναι διαφορετικά από αυτά του περιβάλλοντος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων" διαβεβαίωσε ο όμιλος.

PROTO THEMA

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+