Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες της Πέμπτης

Τα όσα έγιναν στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό σε σχέση με το θέμα της απογραφής του πληθυσμού, οι...
καταγγελίες από εννιά εταιρείες στοιχημάτων της Κύπρου στην ΕΕ σε σχέση με το νομοσχέδιο που απαγορεύει την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακού τζόγου, οι εξελίξεις σε σχέση με το κύκλωμα πορνείας, ο καταρτισμός καταλόγου από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων με εταιρείες που οφείλουν στο κράτος καθυστερημένες φορολογίες πέρνα του ενός εκατομμυρίου ευρώ η κάθε μια και ο θάνατος της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

«Ο Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Ψυχροπολεμικό το κλίμα» αναφέρει ότι επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της απογραφής πληθυσμού. Ο Έρογλου, ο οποίος πρόταξε το ψευδοκράτος, είπε πως αποφάσισαν να προχωρήσουν μονομερώς σε απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα, στην παρουσία παρατηρητών/επαληθευτών των Ηνωμένων Εθνών.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Μετρούν ακόμα τα λεφτά», αναφέρεται στη διακίνηση μεγάλων ποσών στο κύκλωμα πορνείας και γράφει πως στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αναμένεται να παρουσιαστεί ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή του σε κύκλωμα πορνείας με Ασιάτισσες. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Τέιλορ στα 79 της χρόνια σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες.

Ο «Πολίτης», με τίτλο «Παιχνίδια και με την απογραφή», αναφέρει πως έτοιμος να κάνει απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα εμφανίστηκε ο Ντερβίς Ερογλου στη χθεσινή συνάντηση με τον Δημήτρη Χριστόφια. Δέχεται να γίνει η καταγραφή πληθυσμού, υπό την εποπτεία και με τη βοήθεια του ΟΗΕ, επιμένει όμως ότι το μέτρο δεν έχει σχέση με τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού, αλλά αποτελεί ανάγκη του «κράτους» και του «λαού» του. Αλλού αναφέρει πως με καταγγελίες της Κύπρου στην ΕΕ απαντούν εννιά εταιρείες στοιχημάτων στο νομοσχέδιο που απαγορεύει την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακού τζόγου.

«Η Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μαλλιά κουβάρια Νικόλας Παπαδόπουλος και ΑΚΕΛ», αναφέρει πως διαστάσεις διαλαμβάνει το θέμα περί ευνοιοκρατικής μεταχείρισης εργαζόμενων στο ΡΙΚ – υποψήφιων βουλευτών του ΑΚΕΛ που ήγειραν προχθές ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Δημήτρης Χριστόφιας, η ανεργία παρουσίασε αύξηση 124%.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Απορρίπτουν την απογραφή πληθυσμού», αναφέρει πως η ε/κ πλευρά κατέθεσε πολύ συγκεκριμένη πρόταση για απογραφή πληθυσμού και στις δυο κοινότητες υπό την αιγίδα και εποπτεία των ΗΕ, ωστόσο η άλλη πλευρά επιμένει σε δικό της τρόπο διεξαγωγής της απογραφής. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως στήριξη αρχών στο Κυπριακό εξέφρασε η Υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Φου Γινγκ, η οποία είχε επαφές στη Λευκωσία.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” αναφέρει στο κύριο της θέμα πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης δήλωσε πως το κράτος πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει τη μεταρρύθμιση σε ό,τι αφορά τις συντάξεις που απειλεί να επηρεάσει αρνητικά τα δημόσια οικονομικά μακροπρόθεσμα. Αλλού αναφέρει πως το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές στην παροχή νερού στα νοικοκυριά σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Σοφοκλή Αλετράρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+