Δεν είναι τόσο αθώα τα ενεργειακά ποτά

Δεν είναι τόσο αθώα τα ενεργειακά ποτάΤα ενεργειακά ποτά είναι πιθανόν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σε μερικά παιδιά, ιδιαίτερα σε εκείνα που υποφέρουν από διαβήτη...
επιληπτικές κρίσεις, καρδιακές ανωμαλίες ή διαταραχές στη συμπεριφορά.

Μια νέα μελέτη, με τίτλο «Επιπτώσεις στην υγεία των ενεργειακών ποτών σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες» διαπίστωσε ότι τα ενεργειακά ενέργειας δεν έχουν κανένα όφελος για τα παιδιά, και τόσο τα γνωστά και άγνωστες ιδιότητες των συστατικών, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις της τοξικότητας, μπορεί μάλιστα να θέσουν κάποια σε κίνδυνο.
Συνήθως, ενεργειακά ποτά περιέχουν υψηλά επίπεδα διεγερτικά όπως η καφεΐνη, ταυρίνη και guarana, και τα ασφαλή επίπεδα κατανάλωσης δεν έχουν καθοριστεί για τα παιδιά και τους εφήβους.
Επειδή τα ενεργειακά ποτά στοχεύουν ως επί το πλείστον άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που αθλούνται, καλό θα ήταν να υποψιαστούν όλες οι οικογένειες σχετικά με την αλόγιστη χρήση τους.
Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και αναφέρονται στις σοβαρές επιπτώσεις έχει η υπερκατανάλωση τέτοιων ποτών, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την ανακοπή και το εγκεφαλικό!

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+