Στην πρώτη γραμμή η Αλληλεγγύη των γενεών

Μια ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη συνάντηση είχε το ΔΣ του Δικτύου «Περραιβία» με εκπροσώπους της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, οι οποίοι ζήτησαν την υποστήριξη του Δικτύου στην προσπάθεια την οποία ξεκίνησε η Ένωση για την ανέγερση Δημοτικού Γηροκομείου, σε χώρο ο οποίος έχει ήδη παραχωρηθεί από...

 τον Δήμο Ελασσόνας.
 Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δίκτυο «Περραιβία» είναι αρωγός σε τέτοιες σοβαρές προσπάθειες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίες αφορούν όχι μόνο την τρίτη ηλικία, αλλά γενικότερα την ,απαραίτητη για τη σημερινή εποχή ,αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο στηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα ,το οποίο παρά τις δυσκολίες που εμπεριέχει, λαμβανομένης υπόψη της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ,γιατί πιστεύει ότι μέσα από τον Εθελοντισμό ,που το Δίκτυο ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨ υπηρετεί πάντα με ιδιαίτερη προσήλωση ,αλλά ,κυρίως ,μέσα από την συνεργασία του Δήμου, της Εκκλησίας ,των Πολιτειακών και Πολιτικών Φορέων , των Ενεργών Πολιτών αλλά και των αποδήμων της Επαρχίας Ελασσόνας, μπορεί να υλοποιηθεί ένα τόσο σπουδαίο αλλά και αναγκαίο ,για την περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, έργο.

Εξάλλου, το έργο αυτό αφορά και αγκαλιάζει όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους της επαρχίας Ελασσόνας , οι οποίοι και θα έχουν ισότιμη πρόσβαση σε έναν τόσο σπουδαίο φορέα ,όπως είναι το Δημοτικό Γηροκομείο, που είναι ένα χρόνιο αίτημα πολλών Εθελοντικών Οργανώσεων της περιοχής.

Πέρα από τα παραπάνω, η μεγάλη αυτή προσπάθεια ,η οποία θα πρέπει να αποτελέσει ιερό σκοπό και στόχο ,για κάθε ευαίσθητο άνθρωπο της περιοχής και όχι μόνο, αποδεικνύει την ευαισθησία ,αλλά κυρίως τον σεβασμό σε ηλικιωμένους ανθρώπους ,οι οποίοι σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους ,έχουν ανάγκη από την στήριξη της κοινωνίας ,αλλά και της Πολιτείας .

Με τη συλλογική αυτή δράση ,η οποία αναμένεται να αγκαλιαστεί απ’ όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, η Επαρχία Ελασσόνας ,μπορεί και πρέπει να αποδείξει και τη δυναμική της αλλά και την ευαισθησία της προς τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

larisanews.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+