«Θα πολεμήσει ως το τέλος»

«Θα πολεμήσει ως το τέλος»

Ο Λοράν Γκμπαγκμπό, που διατείνεται ότι κέρδισε τις καθυστερημένες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, ανήγγειλε σήμερα ότι...
"θα πολεμήσει έως το τέλος", ενώ συγχρόνως αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να κάνει "μια ομιλία από την τηλεόραση κατά τις επόμενες ώρες και ημέρες".

"Για τις ιδέες του, ο Γκμπαγκμπό θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος", ανέφερε στο Παρίσι ο σύμβουλός του Τουσέν Αλέν, που τόνισε ότι "ο Γκμπαγκμπό θα πολεμήσει μέχρι το τέλος για την Ακτή του Ελεφαντοστού, δηλαδή δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ή να παραδώσει την εξουσία".
Ο ίδιος ανέφερε, εξάλλου, ότι ο Γκμπαγκμπό "θέλει διάλογο με τους αντίπαλούς του", χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται ποια μορφή θα έχει ο διάλογος.
Ο Αλέν "αρνήθηκε να δηλώσει εάν ο Γκμπαγκμπό είναι πια στο Αμπιτζάν", την οικονομική πρωτεύουσα της δυτικοαφρικανικής χώρας μεγάλης παραγωγού κακάο, περιορίστηκε να πει ότι "από μια ασφαλή τοποθεσία διευθύνει τις επιχειρήσεις" κατά των "Νέων δημοκρατικών δυνάμεων του Αλασάν Ουαταρά. Πάλι ο Αλέν ανέφερε ότι "οι πιστές στον Γκμπαγκμπό 'Δυνάμεις ασφάλειας κι άμυνας' αμύνονται στις επιθέσεις των δυνάμεων του Ουαταρά".
Μία εκπρόσωπος του Αλασάν Ουαταρά ανέφερε, από την πλευρά της, ότι "η φροντίδα του Ουαταρά είναι να αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με το Αμπιτζάν, ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν --με ασφάλεια-- οι ξένοι πολίτες". Η εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι "θα είναι δυσχερές προς το παρόν να λειτουργήσουν οι χερσαίες και θαλάσσιες συγκοινωνίες" με την Ακτή του Ελεφαντοστού.
 Πάντως η Air France δεν πετά από και προς το Αμπιτζάν, την ώρα που οι δυνάμεις του Ουαταρά έχουν περικυκλώσει την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.
 Από την πλευρά τους οι κυανόκρανοι, οι οποίοι σταθμεύουν στο Αμπιτζάν, ανήγγειλαν ότι "προτίθενται να διευκολύνουν μία αποχώρηση του Γκμπαγκμπό από την χώρα".
Η Ένωση Κρατών Δυτικής Αφρικής, η CEDEAO, απηύθυνε έκκληση στον έγκλειστο στο προεδρικό μέγαρο Γκμπαγκμπό "να φύγει από την Ακτή του Ελεφαντοστού, ώστε να τελειώσουν τα δεινά, που αντιμετωπίζει ο λαός της".

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+