Με αισιοδοξία ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στο Ρέθυμνο

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων έχει ανοίξει και οι πρώτοι τουρίστες, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης... απολαμβάνουν ήδη τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του τόπου μας.

Ενόψει των ημερών του Πάσχα, τα περισσότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο Ρέθυμνο, στα Περιβόλια, στα Μυσίρια και στον Πλατανιά λειτουργούν ήδη, ενώ στις αρχές Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι μικρές μονάδες και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές λίγο πιο μακρινές χιλιομετρικά από το κέντρο της πόλης, όπως η Σκαλέτα, το Πάνορμο, ο Αδελιανός Κάμπος και το Σφακάκι.

Βάσει των κρατήσεων Απριλίου, οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που κάνει τους ξενοδόχους να εκτιμούν ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε με το «δεξί».

Η ημερομηνία εορτασμού του φετινού Πάσχα (στα τέλη Απριλίου) σε συνδυασμό με το ότι συμπίπτει το Πάσχα των Καθολικών, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει ευνοήσει το κύμα των κρατήσεων.

Οι τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο αυτή την περίοδο, προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ο ταμίας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μπάμπης Μπιρλιράκης αναφέρει: «οι πληρότητες τον Απρίλιο είναι πάντα χαμηλές, ωστόσο φέτος μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά αξιοπρεπείς για την εποχή.

Πηγή: rethnea.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+