Διατηρεί το ενδιαφέρον της για την Alpha Bank η Εθνική Τράπεζα

Το στίγμα των προθέσεων της Εθνικής Τράπεζας για την υπόθεση της Alpha Bank έδωσε προ ολίγου στην ενημέρωση των αναλυτών... για τα αποτελέσματα του ομίλου της ΕΤΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης. Από τις δηλώσεις του που παρατίθενται ακριβώς κατωτέρω, συνάγεται ότι η υπόθεση της Alpha Bank δεν έχει κλείσει για την Εθνική, καθώς η τελευταία εμμένει στα οφέλη από τις συνέργειες που θα προκύψουν με αμοιβαίο κέρδος και για τις δύο τράπεζες, καθώς και στο ότι ανάλογης εμβέλειας κινήσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο συνιστούν τη μόνη διέξοδο για την απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα της ΕΚΤ και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του ο κ. Ταμβακάκης επιμένει στην αξία της πρότασης της ΕΤΕ προς την Alpha Bank, χωρίς να αναφέρεται στο προτεινόμενο τίμημα της συναλλαγής.

Ειδικότερα, ο κ. Ταμβακάκης δήλωσε:

Όσον αφορά την πρότασή μας προς την Alpha Bank για συγχώνευση των δυο ιδρυμάτων, θέλω να επισημάνω τα εξής:

• Πρώτον, εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα οφέλη της πρότασής μας, τόσο για τους μετόχους της Alpha όσο και για τους μετόχους της Εθνικής, ειδικά όσον αφορά τις σημαντικές συνέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν. Μάλιστα, αγορές, οίκοι αξιολόγησης, εποπτικές αρχές, καθώς και μέτοχοι συμφωνούν με την πεποίθησή μας αυτή.

• Δεύτερον, θεωρούμε ότι πρωτοβουλίες τέτοιας εμβέλειας αποτελούν τη μόνη αποτελεσματική απάντηση στη σημερινή ανάγκη για ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Συγκεκριμένα, θα ήταν ένα πρώτο βήμα απεξάρτησης από την κρατική χρηματοδότηση καθώς και από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

• Τρίτον, θεωρούμε ότι προτεινόμενες συγχωνεύσεις που γίνονται με βάση το αμοιβαίο συμφέρον προσφέρουν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη μεγιστοποίηση των οφελών που απορρέουν από τέτοιου είδους συναλλαγές, ειδικά σε επίπεδο συνεργειών.

• Οι απόψεις μας για την αξία της πρότασής μας παραμένουν.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+