87-83: "Αφεντικό" και στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

Νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών βγήκε ο Ολυμπιακός που επικράτησε του Παναθηναϊκού...
στην παράταση με 87-83(76-76 κ.α.), σε ένα ματς για γερά νεύρα. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.Δυνατά ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός που άρχισε να πιέζει τον Παναθηναϊκό από το πρώτο κιόλας λεπτό. Οι «πράσινοι» πέτυχαν το πρώτο καλάθι του ντέρμπι με τον Βουγιούκα, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ των παικτών του Ίβκοβιτς, παρά την απουσία του Νεστέροβιτς, έδιναν δεύτερες επιθέσεις,και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να τρέξουν ένα σερί 10-0 και να περάσουν μπροστά με 10-2 στο 4’.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν νωθρά με κακές επιλογές και λάθη στο ανοικτό γήπεδο, όμως καθώς περνούσαν τα λεπτά άρχισαν να πατάνε καλύτερα και μείωσαν με τους Μπατίστ και Φώτση στους 4(12-8), τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Κάπου εκεί ο Μπορούσης χρεώθηκε το δεύτερο φάουλ, αναγκάζοντας τον Ίβκοβιτς να τον βγάλει από το και να περάσει τον Γλυνιαδάκη. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την απουσία διεθνή φόργουορντ και μείωσε τη διαφορά στον πόντο(16-15), 30’’ πριν το τέλος του ματς. Στην επόμενη φάση η μπάλα έμεινε στα χέρια του Χαλπερίν και στην τελευταία επίθεση το μακρινό σουτ του Φώτση δεν βρήκε στόχο και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 16-15.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός με τον Μπατίστ να καρφώνει εντυπωσιακά πήρε το προβάδισμα με 16-17 για δεύτερη φορά στο ματς μετά το 2-0, όμως ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και με τους Χαλπερίν και Παπαλουκά να εκτελούν, έτρεξε ένα σερί 9-0 φέρνοντας τη διαφορά στους 8(25-17).

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη στις επιθέσεις του Ολυμπιακού κατάφεραν με τους Μάριτς και Διαμαντίδη να μειώσουν στους 4(25-21), στο μισά της δεύτερης περιόδου.

Αυτό ανάγκασε τον «Ντούντα» να καλέσει τάιμ-άουτ ώστε να κόψει τον ρυθμό των «πρασίνων». Ωστόσο οι παίκτες του «Ζοτς» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν το ματς σε 25-25 και μετά με δύο βολές του Περπέρογλου να περάσουν μπροστά(25-27), τρέχοντας ένα σερί 10-0, 3΄ πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς από τα 8μ. έκανε το σκορ 34-31 αλλά το φάουλ σε νεκρό χρόνο του Πελεκάνου έδωσε την ευκαιρία στον Καλάθη να κάνει το 34-32, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο τέλος του ημιχρόνου αποβλήθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου για διαμαρτυρία ενώ δόθηκε τεχνική ποινή στον Μίλαν Τόμιτς και έτσι το ματς άρχισε με βολές του Διαμαντίδη που ευστόχησε και με δικό του καλάθι στην συνέχεια έκανε το 36-34.

Ο Ολυμπιακός όμως «αφήνιασε» και με ένα σερί 11-0 με τρία σερί τρίποντα από Γκόρντον(2) και Τεόντοσιτς έφεραν τη διαφορά στο +9(45-36), αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ-άουτ για να κόψει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων», αλλά και να «ξυπνήσει» τους παίκτες του.

Πάραυτα οι παίκτες του «Ντούντα» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με ένα «alley oop» κάρφωμα του Κέσελ ύστερα από πάσα του Τεόντοσιτς έγινε το 49-38. Οι «πράσινοι» από την άλλη προσπαθούσαν να «απαντήσουν» και με γκολ φάουλ του Μπατίστ μείωσαν στους 9(51-42).

Ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα περισσότερο με τον Αμερικανό σέντερ, τον Περπέρογλου και τον Διαμαντίδη(54-46), όμως οι Πειραιώτες με τρίποντο του Χαλπερίν έφεραν τη διαφορά στο +9(57-48). Τελικώς, το δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 60-52.

Στη τέταρτη περίοδο ο Χαλπερίν συνέχισε το «κρεσέντο» του από τα 6.75, κάνοντας το 63-52, όμως ο Καλάθης «απάντησε» αμέσως(63-54). Σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει και με τρίποντο του Φώτση έφερε τη διαφορά στους 3(66-63).

Κάπου εκεί ο Παπαλουκάς πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και με πέντε σερί πόντους του ανέβασε τη διαφορά στους 6(71-65), αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι»… κοιμήθηκαν και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν ξανά στο τρίποντο(73-70), 2’ πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Οι «πράσινοι» τελικώς κατάφεραν με τους Σάτο και Διαμαντίδη να φέρουν το ματς στα ίσα(74-74), 26,2’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Δύο βολές του Παπαλουκά και ένα καλάθι του Διαμαντίδη έκαναν το 76-76, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση ο Ολυμπιακός με τον μεγάλο της πρωταγωνιστή τον Χαλπερίν να σκοράρει 5 σερί πόντους έκανε το 81-76, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης με δίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +7(83-76), 2’ πριν το τέλος της παράτασης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έκανε λάθος στις επιθέσεις τους, όμως πάραυτα ο Διαμαντίδης και ο Περπέργλου με τρίποντα τον κράταγαν ζωντανό(86-82). Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και να κερδίσουν με 87-83.

balla.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+