Να μεταβάλουμε την 25η Μαρτίου από ημέρα καταισχύνης σε ημέρα Αντίστασης...

«Στη χώρα μας δυστυχώς από το 1821 έως σήμερα περάσαμε από την Υποδούλωση στην Εξάρτηση που συνεχίζεται έως σήμερα με ελάχιστα διαλείμματα.
Όπως λ.χ. την εποχή της ξένης κατοχής, τότε που γνώρισαν την Ανεξαρτησία μόνο όσοι τόλμησαν να πολεμήσουν τον εχθρό με το όπλο στο χέρι. Κι από κει και πέρα μπορούμε να πούμε πως έγιναν ανεξάρτητοι μονάχα αυτοί που αψήφησαν τις Εξουσίες, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν. Παράξενη στ’ αλήθεια αυτή η χώρα που για να γίνεις ελεύθερος θα πρέπει πρώτα να θυσιάσεις τη ζωή σου...»
Μ.Θεοδωράκης

Με αυτά τα λόγια ο Μίκης Θεοδωράκης μας καλεί να παρέμβουμε μαζικά και πανελλαδικά κατά πόλεις την μέρα της εθνικής μας εορτής, της μνήμης της επανάστασης του 1821.
Είναι ανάγκη σήμερα να πορευτούμε σε μονοπάτι αντίστασης έναντι στους πολλαπλούς κατακτητές μας. Από τη μια μεριά, έναντι στη διορισμένη κυβέρνηση της κατοχικής Τρόικας που ξεπουλά κάθε μέρα την αξιοπρέπεια και την περιουσία του ελληνικού λαού. Από την άλλη μεριά, έναντι στην επέλαση της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, που άλλοτε αμφισβητεί την κυριότητα της Ελλάδας στο Καστελόριζο και άλλοτε προπαγανδίζει την «τουρκικότητα» της Θράκης.
Βρισκόμαστε σήμερα κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο αναγκασμένοι να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ανατρεπτικό λαϊκό κίνημα αντίστασης για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την πατριωτική αναγέννηση, με συμμάχους τον αντιστασιακό χαρακτήρα της ιστορικής μας παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ας μετατρέψουμε εμείς την 25η Μαρτίου 2011, σε ημέρα νέων αγώνων και πάλεων. 190 χρόνια μετά την επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 καλούμε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να συμπορευτεί μαζί με την Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών, Σπίθα, στην παρέμβαση μας στα πλαίσια της μαθητικής παρέλασης. Με ελληνικές σημαίες και το πανελλαδικό κείμενο της Σπίθας θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που νέμουν τις ζωές μας χωρίς εμάς, ότι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;

Μαζευόμαστε όλοι μαζί έξω από την εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου στις 10:30 το πρωί. Σας περιμένουμε όλες και όλους!

1η Σπίθα Κέντρου Θεσσαλονίκης
http://www.spithakentrothess.wordpress.com/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+