To “ μπέρδεμα’ στο Ξυλόκαστρο

Ο καιρός την 25η Μάρτη ήταν ιδανικός για καλή παρέα και ουζάκι στην παραλία του Ξυλοκάστρου.
Οι πληροφορίες από γνωστούς μας έστειλαν στο παραλιακό μαγαζί με την ονομασία...
«Μπέρδεμα».  Και έτσι βρεθήκαμε μπροστά σε μια εμπειρία που στα 40 χρόνια μου δεν είχα συναντήσει μα και δεν είχα φανταστεί ότι θα συναντήσω.

Αφού καταφέραμε να βρούμε τραπέζι, χωρίς καμιά βοήθεια από το προσωπικό, χρειάστηκε να περιμένουμε μια ώρα ώσπου να μας πάρουν παραγγελία. Παρακαλέσαμε να μας φέρουν ψωμί και νερό έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι στα τέσσερα μικρά παιδιά που είχαμε στην παρέα μας αλλά οι παρακλήσεις μας έπεσαν στο κενό.

Αρκετή ώρα μετά δειλά δειλά άρχισαν να έρχονται τα πρώτα. Πρώτη διαπίστωση ήταν ότι τα μισά ποτήρια ήταν βρώμικα. Με ευγενικό τρόπο και χαμηλό τόνο φωνής ζητήσαμε από τον σερβιτόρο να τα αντικαταστήσει και αυτός ναι μεν τα πήρε αλλά με αρκετά έντονο τρόπο μου δήλωσε ότι είναι καθαρά και ότι κάνω λάθος και φυσικά ούτε λόγος για συγνώμη.

Τα πρώτα ερχόντουσαν με πολύ αργό ρυθμό και αρκετοί από την παρέα σκεφτήκαμε να φύγουμε. Όμως 3 το μεσημέρι θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε κάτι στα παιδιά ( 5- 7 ετών) και έτσι περιμέναμε.

Μετά από 2.5 ώρες στο τραπέζι δεν είχαν έρθει 3 μερίδες μπιφτέκια , 1 κιλό βακαλάος , 1 μεριδα χταπόδι, 1σαγανάκι και ίσως και κάτι άλλο που μου διαφεύγει. Ζητήσαμε λογαριασμό μιας και δεν υπήρχε ελπίδα να τα δούμε.

Στο διπλανό τραπέζι μια κοπέλα σε μια παρέα τριών ατόμων ( που περίμενε 3 τέταρτα τουλάχιστον να πάρουν τα πιάτα από τους προηγούμενους πελάτες και να τους πάρουν παραγγελία) με ευγενικό τρόπο είπε στο σερβιτόρο που σέρβιρε την πιο δίπλα παρέα ότι δεν ακολουθεί την σειρά στην εξυπηρέτηση.

Η απάντηση του σερβιτόρου μας άφησε άφωνους, « κυρία μου είστε αγενείς – δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω – να φύγετε». Φυσικά η κοπέλα έφυγε και εμείς μόλις είχαμε γνωρίσει τον πιο αγενή σερβιτόρο όλων των εποχών.

Όταν ήρθε ο λογαριασμός κάναμε κάποια παράπονα σχετικά με την εξυπηρέτηση αλλά ούτε μία συγνώμη ούτε μια δικαιολογία δεν βγήκε από το στόμα του προσωπικού.

Το φταίξιμο ανήκει αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη που έχει προσλάβει προσωπικό που δεν έχει ούτε εργατικότητα αλλά κυρίως τρόπους συμπεριφοράς.

Ζητώ να αναρτηθεί το παραπάνω όχι για άλλο λόγω αλλά μήπως και γλυτώσω κάποιον άλλο πεινασμένο που βρεθεί στην παραλία του Ξυλοκάστρου και σκεφτεί να κάτσει στο Μπέρδεμα. Τέλος αν ο ιδιοκτήτης χωμένος μες στην κουζίνα του δεν ξέρει τι γινόταν απ έξω του δίνω μια ιδέα γιατί αργά ή γρήγορα δεν θα πατάει κανένας πελάτης στο μαγαζί του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+