Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Αναχώρηση των Αλλοδαπών υπηκόων Τρίτων Χωρών που είχαν αφιχθεί από τις χώρες της Αφρικής στην Κρήτη

Η επιχείρηση ασφαλούς άφιξης, διαμονής και αναχώρησης για τις χώρες καταγωγής χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών με προέλευση την Λιβύη ολοκληρώθηκε με επιτυχία...
, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.
Μια τεράστια και πρωτοφανής διαδικασία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών και αφορούσε συνολικά 19.205 άτομα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των Αστυνομικών και Λιμενικών αρχών με τους συναρμόδιους φορείς της Κρήτης.
Συνολικά η χώρα μας δέχτηκε υπηκόους 30 ξένων χωρών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι Κινέζοι υπήκοοι που μετεφέρθησαν στην χώρα τους επιτυχώς, ανήλθαν στον αριθμό των 13592 ατόμων.
Η χώρα μας είχε επιπροσθέτως σημαντικά ενεργό ρόλο και στην μεταφορά υπηκόων από την Λιβύη προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Συνολικά 14 πλοία με Ελληνική σημαία ή ελληνικών συμφερόντων συμμετείχαν στις επιχειρήσεις μεταφέροντας ακόμα 10000 άτομα περίπου διαφόρων εθνικοτήτων.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεχτεί συγχαρητήριες επιστολές από ξένες κυβερνήσεις για την άψογη και ομολογουμένως επιτυχημένη εμπλοκή- συνδρομή της στην ασφαλή μεταφορά των ξένων υπηκόων προς τις χώρες αυτές.

http://www.cretalive.gr/new/29123/crete/Stis_patrides_tou_oi_apegklobismenoi_apo_ti_Libui

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+