Να σκεφτούμε λίγο;

Για ποιο λόγο το κουτάκι με τις 4 μπαταρίες Panasonic μεγέθους ΑΑ κοστίζει στις Βρυξέλλες στο MediaMarkt 6,49e
και σε απλό κατάστημα της Καβάλας, κοστίζει 2,4, και μάλιστα στο 21ο αιώνα όπου τα έξοδα παραγωγής και διακίνησης διεθνώς έχουν σχεδόν εξισωθεί? Ρητορικό το ερώτημα, αναλωνόμαστε όλοι σε άσκοπους καυγάδες με αριθμούς ή χωρίς, με "γεγονότα" ή χωρίς, με "-ισμούς" ή χωρίς, αγνοώντας την σοκαριστική αλλά απλούστατη αλήθεια: κοστίζει τόσο στις Βρυξέλλες γιατί απλά μπορούν, και αντιστοίχως τα διατροφικά είδη κοστίζουν ακριβότερα στην Ελλάδα γιατί απλά μπορούν. Απαντήσεις οικονομικού τύπου με πληθωρισμούς, ΑΕΠ και λοιπά κουραφέξαλα είναι απλά παιδικές, αγνοούν την ζοφερή αλήθεια.
Καιρός να σκεφτούμε αν πραγματικά θέλουμε ζωή όπου θα "ανταγωνιζόμαστε" και δοσύλογους πολιτικούς και άλλους κάφρους (λ.χ. δημοσιοκάφρους) να μας λένε ότι αυτό είναι υγιές. Καιρός να δούμε αν πραγματικά χρειαζόμαστε αυτό το μέσο που λέγεται χρήματα ή μπορούμε να το αλλάξουμε σε κάτι πιο ανθρώπινο, ή να το εξαλείψουμε εντελώς. Τρόποι υπάρχουν, θέληση από τους πραγματικούς δυνάστες του κόσμου δεν υπάρχει.

¶ρτι μεταναστεύσας στη Σουηδία Έλληνας (λυπάμαι που εγκατέλειψα τόσο όμορφο και "ευλογημένο" τόπο, αλλά τα σπασμένα της γενιάς των γονιών μου δεν ευθύνομαι για να τα πληρώνω).

Υ.Γ.: Όχι πως η Σουηδία είναι στρωμένη με κόκκινα χαλιά, αλλά λειτουργούν κράτος και πολίτες σε συνεργασία, σε κάθε επίπεδο, κι αυτό το βλέπεις παντού και καθημερινά.
Υ.Γ.2: Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό πορτοκάλι στα σουηδικά σούπερ μάρκετ, μόνο από την Ισπανία και το Ισραήλ (άκουσον άκουσον, το Ισραήλ που είναι σχεδόν έρημος!) την ώρα που στην Ελλάδα παραγωγοί τα πετάνε χαλασμένα;

Αναγνώστης

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+